Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ценко Чоков на патерици: Седнах да се нахраня в ресторанта, падна ми кръвната захар

Закон и ред

Ценко Чоков на патерици: Седнах да се нахраня в ресторанта, падна ми кръвната захар

Ценко Чоков на патерици: Седнах да се нахраня в ресторанта, падна ми кръвната захар - Tribune.bg
Снимка:

Съдът решава дали да го върне зад решетките

„Диабетик съм и ми пада захарта. Не хапна ли, умирам. Никъде не пише, че нямам право да спра, за да ям. Този ден имах право да излизам от домашния арест. Седнах, за да се нахраня.“ Така Ценко Чоков обясни появилите се в публичното пространство негови снимки, от които се вижда, че той е в ресторант. Това се случи докато Чоков е с мярка за неотклонение „домашен арест“, а по-рано се беше появил на носилка пред съда.

Веднага прокуратурата се самосезира. Започва разследване за даване на невярно заключение за здравословното състояние на Чоков от вещи лица пред Апелативен специализиран наказателен съд. От държавното обвинение искат бившият кмет на Галиче да бъде върнат в ареста, защото е нарушил мярката си неотклонение.

„От зъболекаря бяше минал час и половина, затова спрях да си поръчам храна", каза още бившият кмет на Галиче, който обясни, че ходил на зъболекар с разрешение. Иначе два пъти дневно бил проверяван от униформени дали е на адреса си.

През май Чоков беше осъден на 4,5 години затвор за отвличане, побой и палеж, а в края на септември Специализираният апелативен съд го пусна под „домашен арест“. Съдът измени мярката за неотклонение на Чоков от „задържане под стража“ в „домашен арест“, поради влошаване на здравословното му състояние и предстоящи оперативни интервенции.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати