Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Условна присъда за 17-годишна, удушила бебето си

Закон и ред

Условна присъда за 17-годишна, удушила бебето си

Условна присъда за 17-годишна, удушила бебето си - Tribune.bg

Ученичката признала вината си пред съда

Условна присъда от 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ е получила 17-годишна ученичка от Казанлък, която е удушила бебето си, съобщиха от Районната прокуратура в града.

Жестокото престъпление е било извършено в началото на март. Веднага след раждането момичето е убило новороденото момче. 

Бременността й не е била проследявана, а бъдещата майка крила до последно. Затова, след като родила в домашни условия и не се е почувствала добре, тя продължила да отказва да отиде на лекар, става ясно от обстоятелствата около трагедията. Накрая все пак се е решила, а това спасило живота ѝ. Тя упорито отказвала да каже къде е бебето. Това усъмнява медиците. те подали сигнал за липсващото новородено и така случаят се разплита.

Партньорът й сложил новороденото в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото, където го оставил в неработещ хладилник. Там разследващите намерили трупа на детето.

Днес от прокуратурата съобщиха, че на първото съдебно заседание подсъдимата е признала изцяло вината си и поиска да се възползва от законовата възможност за провеждане на съкратено съдебно следствие, при което определеното наказание се намалява с една трета. Районен съд-Казанлък е признал подсъдимата за виновна и определил наказанието, което е условно с 3 години изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати