Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Въпреки изрезките на Петков и Бориславова: Прокуратурата няма да разпитва журналисти

Закон и ред

Въпреки изрезките на Петков и Бориславова: Прокуратурата няма да разпитва журналисти

Въпреки изрезките на Петков и Бориславова: Прокуратурата няма да разпитва журналисти - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти в хода на проверката на предоставените от премиера медийни публикации за лица, които според него са извършили престъпления от общ характер.

 

Петков ще праща статии на Гешев – показвали кои са виновните за корупцията (ВИДЕО)

Сериозни опасения, че авторите на публикациите ще бъдат извикани на разпити, се появиха и след обяснението на Лена Бориславова, че не са подбирали медии, а: „Гугъл така показва, когато се опитваш да търсиш информация. Нямам конкретен уклон или желание да използвам една или друга медия, мисля, че са доста различни. Дори има такива, които не чета редовно“.

Предозиране: Началникът на кабинета на Петков търсила в Гугъл кои лица да разследва Гешев

Във връзка с многобройни медийни запитвания, Прокуратурата на Република България информира, че в хода на извършвана от Върховната касационна прокуратура проверка по реда на чл. 145 от ЗСВ относно предоставените от министър-председателя медийни публикации, свързани с 19 лица, за които твърди, че вероятно са извършили криминални и икономически престъпления, на 10.02.2022г. наблюдаващите прокурори изпратиха искания до Министерство на вътрешните работи с оглед получаване на пълната информация за лицата. Искането е и за това дали и какви действия правоохранителните органи са предприемали съгласно своите правомощия.

Прокуратурата няма да снема сведения от журналистите, автори на предоставените от министър-председателя публикации, относно съдържанието на написаните от тях материали. 

За резултатите от проверката българската общественост ще бъде своевременно информирана.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети