Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Виктор Спига, заподозрян за убийството на Алена Щерк, кацна в София

Закон и ред

Виктор Спига, заподозрян за убийството на Алена Щерк, кацна в София

Виктор Спига, заподозрян за убийството на Алена Щерк, кацна в София - Tribune.bg
Снимка:

Заподозреният в убийството на IT специалистката Алена Щерк Виктор Спига кацна на Летище София след като беше екстрадиран от Италия, съобщава БНТ.

На Летище София го очакваше адвокатът му Любен Казанлиев, който заяви, че очаква съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение на клиента му и че са готови да я обжалват. Защитникът заяви, че не е коментирал със Спига преквалифицирането на обвинението срещу него в убийство по особено жесток начин.

„В последните дни сме си говорили за личните му неща, за апартамента, работата му, за дружеството – неща, които имам да свърша по тях. В първите дни казваше, че е невинен и няма общо със случая и ми даваше насоки какво да говоря пред медиите. Утре следва да му бъде повдигнато официално обвинение и да се определи мярка за неотклонение. Първоначално ще бъде задържан за 72 часа и после, може би, ще реши съда. Ако му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, което аз очаквам, ще обжалваме и в зависимост от материалите по делото, ще градим защитна стратегия“, каза Казанлиев.

Виктор Спига се е съгласил доброволно на екстрадиция от Италия по съвет на италианския си защитник и българския си адвокат.

Адвокатът добави, че в Италия са извършени процесуално-следствени действия и е проверен щателно автомобилът, с който Спига е пътувал. Намерено е петно от неорганично вещество на стелката при седалката до мястото на шофьора като не може да се каже дали това е нова следа или нещо, останало от преди.

Спига и Щерк са имали общ бизнес преди да се разделят. Основна версия на разследването е, че престъплението е извършено от ревност.

Известно е, че той е напуснал страната в деня на изчезването ѝ. След убийството стана ясно, че Алена Щерк е подавала сигнали в полицията срещу бившия си приятел.

 Тя беше открита мъртва след издирване в края на месец май.


Топ новини

виж още
Актуална тема