Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Военни поемат охраната на южната ни граница, проверяват полицаи за „чадър“ над Семерджиев

Закон и ред

Военни поемат охраната на южната ни граница, проверяват полицаи за „чадър“ над Семерджиев

Военни поемат охраната на южната ни граница, проверяват полицаи за чадър над Семерджиев - Tribune.bg
Снимка:

„Служители на Министерството на отбраната ще поемат охраната на южната ни граница, където и миграционният натиск е най-силен. Допълнителните полицейски сили, които бяха командировани, ще бъдат изтеглени, за да участват в охраната на изборите.“ Това заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.  

„Поетапно до края на месеца ще компенсират полицейските сили. Със съответната техника - дронове, хеликоптери, има и следови кучета”, каза главен комисар Тодоров.

„Нито един от двата сериозни проблема, които стоят пред нас, няма да бъде подценен”, обясни още той. И допълни, че септември и октомври са най-натоварени откъм мигрантски натиск.

Относно бедствието в Карловско, Тодоров не пожела все още да каже има ли незаконна сеч.

Той коментира и случая „Семерджиев”. Преди 2 месеца дрогиран, без книжка и с десетки актове от МВР бившият футболист помете и уби две млади жени в центъра на София. Тежкият инцидент провокира проверки в редица институции. Главен комисар Тодоров каза, че над 40 служители на МВР ще бъдат наказани и уволнение за полицейски „чадър” по случая.

„За съжаление има констатации за голяма група служители, които с действия или бездействия са установени такива данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях”, каза още Тодоров.

Проверката срещу полицайката Симона Радева приключва до дни и се очаква нейното дисциплинарно уволнение.

„Установени са неправомерни действия от нейна страна. Тя в часовете след катастрофата му е помогнала със свои действия да се укрие”, обясни комисар Тодоров. Той отказа да каже дали Радева е помогнала със стълба на Семерджиев.

Дисциплинарно производство тече и срещу приятеля на Симона Радева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати