Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ВСС пита САЩ за съдия Миталов

Закон и ред

ВСС пита САЩ за съдия Миталов

Кадровиците ще поискат информация и от прокуратурата, КПКОНПИ и Инспектората на ВСС

Висшият съдебен съвет ще поиска информация за съдия Андон Миталов от Държавния департамент на САЩ. Това решение бе взето единодушно по време на извънредното заседание на Съдийската колегия на ВСС. То бе свикано, след като вчера стана ясно, че Андон Миталов е българинът, който получи забрана за влизане в САЩ.

В изявление държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео посочи, че Миталов „е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България“.

Засега от ВСС разполагат само с изявлението на Помпео и затова ще поискат подробности по случая. Това ще стане със съдействието на Министерството на външните работи.

Кадровиците за момента няма да изслушат съдия Миталов. Те обаче ще поискат информация и от прокуратурата, КПКОНПИ и Инспектората на ВСС.  

 


Коментари (1)

Болгар,болгар Това не ви е Христо Иванов е срещу Иван Гешев.Шизофреници,работещи за много пари,но живеят в един изкривен свят-българска съдебна далавера.Кой си мислите,че ви дължи отговори,за това че е забранил на някой да посещава страната му.НЕ Е ДЛЪЖЕН да представя доказателства на никой,за нищо.Годината е 2020,ако сте пропуснали.Тато не е жив много отдавна.Няма вече...
07.02.2020 00:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема