Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. За пореден път съдът реши: Николай Банев остава в ареста

Закон и ред

За пореден път съдът реши: Николай Банев остава в ареста

Снимка:

След като Евгения се кандидатира за евродепутат, искат промяна на мярката ѝ за неотклонение

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста Николай Банев и на втора инстанция. Настоящият съдебен състав потвърди изводите на първоинстанционния съд, че има опасност от извършване на престъпление и укриване, заради връзките на обвиняемия в чужбина и притежавания от него финансов ресурс. Според съда Банев има възможност да повлияе и на свидетели.

Николай Банев вече е търсил помощ за укриване в Русия. Обвиняемият е правил и опити да повлияе на свидетели. Това заяви държавното обвинение по време на днешното съдебно заседание.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

„Аз съм известен с публичната си дейност. През всичките години като инвеститор съм спазвал стриктно законите. Впечатлен съм от мащаба на моите възможности, едновременно съм извършвал куп деяния в различни дружества“. Това бяха част от думите на Николай Банев по време на днешното разглеждане на неговата мярка за неотклонение. „В мое лице няма да видите едно лице, което го е страх от ареста. По-лоши условия не може да има“, коментира още той.

„За мен има нови доказателства и има основания за изменение на мярката, но това е положението. Тепърва още 100 банкови сметки ще се разкриват, ще се прави експертиза. Ще се търси милиарда и така“, коментира след заседанието адвокат Христо Ботев.

„Знаете, че Евгения Банова ще се кандидатира като евродепутат. Да видим оттук нататък нашата държава как ще подходи, за да ѝ осигури нормални условия да си провежда предизборната кампания“, каза още Ботев. Той обясни, че кандидатурата ѝ за евродепутат ще бъде едно ново обстоятелство за искане мярката ѝ за неотклонение да бъде променена.

Апелативният специализиран наказателен съд вече веднъж се произнесе по случая и остави обвинения за лидер на организирана престъпна група за пране на 1,3 млрд. лв. и данъчни престъпления в ареста. Обвинени за участници в групата са още съпругата му Евгения и майка му – Мария.

Андреа Драганова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив