Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Задържаните, спрели тока в метрото, са пуснати под парична гаранция от 1500 лв.

Закон и ред

Задържаните, спрели тока в метрото, са пуснати под парична гаранция от 1500 лв.

Задържаните, спрели тока в метрото, са пуснати под парична гаранция от 1500 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Едно такова действие е можело да предизвика паника сред хората и да застраши живота им

На две лица е повдигнато обвинение за хулиганство и са пуснати под парична гаранция от 1500 лв. Третото лице се издирва. Това обяви на брифинг директорът на СДВР Георги Хаджиев, който изнесе информация за вчерашното спиране на електрозахранването в метрото, предаде БГНЕС.

„Около 11.50 часа вчера на метростанция „Софийски университет“ е изключено захранването. Около 19 часа, след преглеждане на видеозаписите, е установено едно от лицата. То е задържано за 24 часа и е отведено в 1 РУ. Установено е и второто лице. То е на 29 години“, обяви Хаджиев.

Той осъди извършеното деяние и коментира, че едно такова действие може да предизвика паника сред хората и да застраши живота им. От думите му стана ясно, че една от мотрисите е останала в тунела.

Хаджиев каза още, че разследването се затруднява, защото задържаните отказват да дадат обяснение защо са изключили тока на метрото.

Директорът на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев обясни, че метростанциите по линия 1 и 2 са от т.нар. „открит тип“ и затова достъп до бутона за безопасност имат както служители, така и пътници.

„Това не е етично и по този начин се застрашават пътниците. Метрото не е играчка, то е сложно съоръжение. Тези бутони имат смисъл и се ползват дори и от пътници - като има паднал човек на релсите, например. Има ги и трябва да ги има“, подчерта Братоев и добави, че досега те са били натискани два пъти от граждани, но те са имали основание, но вчера такава необходимост не е имало и това се потвърждава и от видеозаписите.

Той обясни, че заради спирането на тока графикът на движение е бил нарушен с 9 мин.   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

BateGosho Ако бяха спрели тока на цяла София пак ли хулиганство щеше да е?
21.07.2020 12:23 / Отговор
Инод Сумата е нищожна за възможни последици, не е трябвало да бъдат пуснати въобще -затвор!
21.07.2020 12:38 / Отговор
Позор! Терористите нагло са участвали днес в малобройния протест, държали са речи и телевизиите ги предават! Позор за тях и медиите!
21.07.2020 12:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати