Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Зам.-министър на екологията бе разпитан от спецпрокуратурата за водната криза в Перник

Закон и ред

Зам.-министър на екологията бе разпитан от спецпрокуратурата за водната криза в Перник

Снимка:

Красимир Живков е заявил, че пернишкото ВиК е предлагало какво количество вода от язовир „Студена“ да се подава за питейно-битови нужди

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше на разпит в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на намиращия се в ареста министър в оставка Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите, предава БНР.

Пред разследващите Живков е заявил, че пернишкото ВиК дружество е предлагало какво количество вода от язовир „Студена“ да се подава за питейно-битови нужди. А след информация за очакваните валежи от Националния институт по метеорология и хидрология Басейновата дирекция излизала с разчет и график колко вода ще се отпусне към града.

„Месец ноември заявката на ВиК оператора е 1,6 милиона кубика. От Министерството на околната среда и водите са отредени един милион кубика, използвани са почти 1,6 млн. кубика. На 7 ноември се редуцират разрешителните за ползване на технологичен минимум - и на „Стомана“, на „Топлофикация“ остават същите. На 19 ноември изцяло е спряно подаването към двете промишлени предприятия“, каза Красимир Живков след разпита.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още