Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев за задържането на екоминистъра: Дали ще е задържан под стража, решава българският съд

Закон и ред

Гешев за задържането на екоминистъра: Дали ще е задържан под стража, решава българският съд

Снимка:

Главният прокурор обясни, че този акт е в резултат на събрани доказателства

Главният прокурор Иван Гешев коментира пред медиите въпроса дали мярката за неотклонение на министъра на околната среда и водите Нено Димов не е пресилена, като посочи, че „дали някой ще е задържан под стража, решава българският съд”. Обвинител номер едно беше категоричен, че „никой не може да го подлага на съмнение”.

„След като има доказателства за кмет и затова бива задържан под стража от Специализираната прокуратура, не виждам защо същото да не важи и за министър. Не го казвам в житейски, а в професионален смисъл. Всеки съдия, прокурор също може да бъде задържан, нямаме имунитет”, допълни главният прокурор.

Той отказа да коментира разследването за складирания боклук от Италия на различни площадки в нашата страна.

„Не коментирам /боклука/, докато не дойде времето. Както и при водата. При констатирани престъпления нямаме притеснения да излезем пред вас. Българското общество не заслужава да бъдем превърнати в кофа за боклук или тоалетна чиния. Децата ни не заслужават това”, подчерта Иван Гешев.

Той изтъкна, че българската държава е ангажирана и ще се предприемат действия. „Всеки извършил нещо, трябва да си поеме последствията по закон. Както казваше баба ми, който си го е надробил, трябва да си го изсърба”, уточни главният прокурор.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов поясни, че към момента не може да обяви нищо конкретно относно наредената проверка на ВиК в Пловдив. По думите му тази проверка е разпоредена за водните дружества в цялата страна и работата продължава.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още