Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заместник-кметицата на Младост остава в ареста

Закон и ред

Заместник-кметицата на Младост остава в ареста

Заместник-кметицата на Младост остава в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Специализираният съд потвърди постоянния арест на Биляна Петрова

Апелативният специализиран съд потвърди окончателно постоянното задържане под стража на заместник-кметица на столичния район „Младост“ Биляна Петрова. Магистратите не са приели за основателни мотивите на защитата да обжалва.

Адвокатите на Биляна Петрова настояваха за по-лека мярка на основание, че няма опасност тя да се укрие, нито да извърши друго престъпление.

Съдебно-медицинска експертиза обаче сочи, че здравословното състояние на Петрова позволява тя да остане зад решетките. Според адвокатите експертизата е компрометирана, тъй като вещото лице ползва помощта на други лекари и експерти.

Самата Биляна Петрова настоява, че от петък е преместена в затвора в Сливен и няма възможност там да подготви личната си защита. Липсва й достъп до материалите по делото, трябва да пътува, за да ги чете и не може да комуникира достатъчно често с адвокатите си.

Петрова дори смята, че е дискриминирана, тъй като обвиненият за посредник Петко Дюлгеров е в Централния софийски затвор, има достъп до правна литература в затворническата библиотека и не му се налага да пътува, за да чете делото.

Утре отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева също ще поиска от съда по-лека мярка за неотклонение.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема