Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Засилени мерки за сигурност в новогодишната нощ

Закон и ред

Засилени мерки за сигурност в новогодишната нощ

Засилени мерки за сигурност в новогодишната нощ - Tribune.bg
Снимка:

Над 350 полицаи ще следят за сигурността на площад „Александър Батенберг”

Броени часове ни делят до посрещането на Новата 2019 година. У нас традиционно се организират празнични тържества в по-големите градове, където ще бъдат въведени специални мерки за сигурност. В София над 350 полицаи ще следят за сигурността на площад „Александър Батенберг” по време на празничния концерт „Сцена под звездите“, с който столичани и гостите на града ще изпратят 2018 година.

На концерта няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво или неадекватно състояние, както и лица, носещи оръжие, пиротехника, летящи фенери, дронове, стъклени чаши, спиртни напитки, бутилки с капачки и други опасни предмети, които застрашават обществения ред, живота и здравето на присъстващите. Ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове. Екипи на СДВР, дирекция „Жандармерия“, общинска полиция и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще охраняват, контролират и регулират движението. Пространството ще бъде опасано със заграждения, пред които ще има и полицейска техника, за да се предотврати евентуален опит за атентат, свързан с коли, които биха могли да пресекат площада.

Всеки, който употребява пиротехнически изделия на обществени места, се наказва с глоба от 500 до 2500 лева, припомнят от МВР.

Освен силите на реда, в готовност са и медицинските екипи на Спешна помощ.

Вече е забранено паркирането до вечерта на 1 януари в няколко централни зони - на платения паркинг точно на площада и на улица „Дякон Игнатий”. От днес следобед до рано сутринта в първия ден на 2019-а се забранява движението по няколко ключови централни улици близо до площад „Княз Александър I“.

Метрото ще бъде денонощно. Нощните линии на градския транспорт също ще работят, но с друг маршрут.

В Пловдив със заповед на кмета е забранена продажбата и употребата на пиратки. В Стара Загора са предвидени повече полицаи навън в новогодишната нощ. Същото важи и за Велико Търново, където за безопасността на празнуващите ще помагат и частните охранителни фирми в града. Повече полицаи ще има и в Добричко, защото от Румъния към Албена се очаква прилив на празнуващи.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати