Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Засилени мерки за сигурност в новогодишната нощ

Закон и ред

Засилени мерки за сигурност в новогодишната нощ

Засилени мерки за сигурност в новогодишната нощ - Tribune.bg
Снимка:

Над 350 полицаи ще следят за сигурността на площад „Александър Батенберг”

Броени часове ни делят до посрещането на Новата 2019 година. У нас традиционно се организират празнични тържества в по-големите градове, където ще бъдат въведени специални мерки за сигурност. В София над 350 полицаи ще следят за сигурността на площад „Александър Батенберг” по време на празничния концерт „Сцена под звездите“, с който столичани и гостите на града ще изпратят 2018 година.

На концерта няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво или неадекватно състояние, както и лица, носещи оръжие, пиротехника, летящи фенери, дронове, стъклени чаши, спиртни напитки, бутилки с капачки и други опасни предмети, които застрашават обществения ред, живота и здравето на присъстващите. Ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове. Екипи на СДВР, дирекция „Жандармерия“, общинска полиция и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще охраняват, контролират и регулират движението. Пространството ще бъде опасано със заграждения, пред които ще има и полицейска техника, за да се предотврати евентуален опит за атентат, свързан с коли, които биха могли да пресекат площада.

Всеки, който употребява пиротехнически изделия на обществени места, се наказва с глоба от 500 до 2500 лева, припомнят от МВР.

Освен силите на реда, в готовност са и медицинските екипи на Спешна помощ.

Вече е забранено паркирането до вечерта на 1 януари в няколко централни зони - на платения паркинг точно на площада и на улица „Дякон Игнатий”. От днес следобед до рано сутринта в първия ден на 2019-а се забранява движението по няколко ключови централни улици близо до площад „Княз Александър I“.

Метрото ще бъде денонощно. Нощните линии на градския транспорт също ще работят, но с друг маршрут.

В Пловдив със заповед на кмета е забранена продажбата и употребата на пиратки. В Стара Загора са предвидени повече полицаи навън в новогодишната нощ. Същото важи и за Велико Търново, където за безопасността на празнуващите ще помагат и частните охранителни фирми в града. Повече полицаи ще има и в Добричко, защото от Румъния към Албена се очаква прилив на празнуващи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети