Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Зайков пръв открил огън срещу полицаите, срещу него не е стреляно

Закон и ред

Зайков пръв открил огън срещу полицаите, срещу него не е стреляно

Зайков пръв открил огън срещу полицаите, срещу него не е стреляно - Tribune.bg
Снимка:

Трупът на издирвания за двете убийства в Костенец е намерен с огнестрелна рана в торса

При опит да бъде задържан Стоян Зайков е открил стрелба. Той е бил обграден на поле в района на Долна Баня. Около него е имало служители на Специализирания отряд за борба с тероризма, Главните дирекции „Гранична полиция” и „Национална полиция”, Жандармерия и отряда „Кобра” при СДВР. След като стрелял, полицаите са произвели предупредителна стрелба. След това се е чул изстрел, с който най-вероятно Зайков е отнел живота си, разказа случилото се снощи вътрешният министър Младен Маринов.

Трупът на Зайков е открит с огнестрелна рана в торса.

Използваното оръжие е 12 калибър, самоделка най-вероятно, обясни директорът на областната дирекция на МВР Николай Спасов. Той беше категоричен, че срещу издирвания за двете убийства в Костенец не е било стреляно. Операцията по заграждането е продължила 20-30 минути.

Спасов разказа, че сигналът за местонахождението на Зайков вчера не е подаден от граждани, а служители на МВР, които са правили обход в района, са засекли Зайков и са го обградили. Още в рамките на издирването, което продължи 20 дни, е

установено неговото движение в района на Горна Василица - Долна баня - Свети Спас - село Костенец - вили Костенец.

Стоян Зайков непрекъснато се е придвижвал, като е изминавал поне 20 километра на ден.

„Искам да благодаря на колегите, които 20 дни не се прибираха и бяха в гората денонощно. Доволен съм, че в крайна сметка никой от тях не пострада. Разбирам, че гражданите бяха под страшен стрес, но вече могат да си отдъхнат“, заяви министър Маринов.

Той уточни, че в операцията по издирването на заподозрения Стоян Зайков са били предприети различни издирвателни действия с технически средства, фотокапани, направен е бил анализ на движението на беглеца. На тази база са

били предприети действия по отвличане на вниманието му.

В момента на място се извършва оглед, след което под юрисдикция на прокуратурата и следствието ще се изясняват всички обстоятелства. Трябва да се изчакат и резултатите от множеството назначени експертизи, допълни министър Маринов, като отбеляза, че към този момента няма данни някой да е помагал на Зайков.

Обвинение на Зайков е повдигнато за първото убийство - на жена му, тъй като за него има категорични данни, че той е извършителят. Разследването по второто убийство, на братовчед на Зайков, продължава. На този етап МВР няма данни за помагачи на Зайков, но продължава да разследва случая.

 


 

Автор

Коментари (1)

София А защо не е стреляно?
30.05.2019 10:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети