Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 07.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 07.10.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 07.10.2021 - Tribune.bg

Във 2 лунен ден трябва да отдадете предпочитание на по-леките ястия, като изключите максимално от менюто месни, мазни, тестени храни, сладко. 

Трябва да се избягва лакомията и безразборното ядене. Ако човек не обръща внимание на тези предупреждения, може да натрупа излишни вещества и шлаки в организма си. Добре се отразява монодиетата.

Много подходящи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате, поне през настоящият лунен месец.

Днешното предложение:

РИБА, ПЕЧЕНА В СМЕТАНА

Продукти: 200 г риба, 15 г брашно, 20 г масло, 30 г сметана, 30 г гъби, 100 г (един голям) картофи, ¼ яйце, 15 г сирене, 10 г прясно масло, магданоз, сол, червен пипер.

Приготвяне: Измитата риба се нарязва на парчета, посолява се и се поръсва с червен пипер. Потапя се в брашно и се пържи в горещо масло.

Отделно се задушават гъбите, нарязани на дребно и картофите – на тънки кръгове.

Рибата се нарежда в тава, като върху всяко парче се слага кръг от твърдо сварено яйце, а върху него гъби.

Около рибата се нареждат картофите. Така подредената риба се залива със сос от сметана, поръсва се със настъргано и стрито сирене и масло. Слага се във фурната да се зачерви. При сервирането рибата се поръсва с нарязан на дребно магданоз.

Приготвяне на сос от сметана: Към сметаната в момента на нейното кипване се прибавят брашно и малко вода и се бърка. След като поври 2-3 минути, сосът се посолява.

Полезни съвети: Със сурови и обелени тиквени семки поръсвайте плодови салати, овесени ядки, зеленчукови салати, а ситно смлени ги употребявайте за подправяне на варени и задушени зеленчуци и студени млечни сосове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети