Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Определяне на характера по предпочитанията към храната

Хороскоп

Определяне на характера по предпочитанията към храната

Определяне на характера по предпочитанията към храната - Tribune.bg
Снимка:

Световната кухня е разнообразна. Има много ястия и храни, които са любима храна за различни хора. Някои повече ги привличат сладки ястия и десерти, докато други не си представят ежедневната си диета без кисели краставички. Чрез такива хранителни навици може да се определи естеството на характера на човека. Разни хора, разни предпочитания.
Лакомниците, които обичат да похапват често и по повечко често са избухливи натури, егоисти и вещомани. Лесно се палят, алчни са, капризни и склонни да проявяват странни прищевки.

Сладко

Обикновено сладко искат тези, които са в състояние на мързел. Често любителите на сладко са с наднормено тегло и имат размерен начин на живот. Опитвайки се да се предпазят от проблеми, те си похапват торти, сладкиши, шоколад. Такива хора могат да имат проблеми със зрението, работата на панкреаса, черния дроб, запушването на съдовете.
Освен това, желанието за сладко е още глад за любов. Искат да „погълнат”, да приемат възможно най-много радост, удовлетворение и обожание! Нищо чудно, че хората, които се обичат често се наричат помежду си „сладка моя, сладък мой”! И ако децата обичат много сладки неща, това означава, че им липсва любовта на родителите. Може би родителите имат твърде много работа? Така че, ако няма потребност от сладко - няма очевидна липса на любов!

Горчиво

Горчивите храни се явяват своеобразен аналог на горчилката в живота. Психолози твърдят, че хората, които имат някакъв горестен проблем, които се отдават на мъка и меланхолия, обичат да похапват горчиво. Употребявайки горчиви храни, те потискат вътрешните си преживявания. Горчивите храни могат да причинят хронични заболявания на кръвта, податливост към инфекциозни заболявания.

Кисело

Песимистите, мнителните и лесно обидчиви хора, тези, които са склонни да правят от мухата слон, обичат кисело. Прекалената употребата на кисели храни води до заболявания на белите дробове, сърцето, червата. Често консумирането на кисело в големи количества може сериозно да наруши вътрешната среда на целия организъм.

Солено

Пресолената храна в диетата води човек до нервно състояние. Онези, които пресоляват яденето обикновено са дребнави и се хващат и за най-малкия детайл, разнищвайки го до дупка. Солта е враг на кръвоносните съдове, влияе отрицателно на бронхите, бъбреците, ставите.

Стипчиво (тръпчиво)

Ястия и храни с тръпчив вкус най-често се консумират от хора с упорит и напорист характер, самоуверени, амбициозни и често невъздържани. В голямо количество въздейства върху гръбначния стълб, костите, ставите.

Пикантно

Експлозивните, темпераментни хора, които често си променят мнението обичат пикантното. Лесно се гневят, но и лесно забравят. Лютият пипер способства за по-ярка проява на характера. Пикантните храни засягат работата на хормоналните жлези.

Пържено

Пържената храна е присъща на тези, които изпитват умора и отвращение към работата. Често тези хора са пасивни или бездействащи. Пържената храна оказва отрицателен ефект върху мозъка и стомаха.

Мазно

Честата консумация на мазни храни предполага, че човек е алчен. Мазнината забавя и нарушава метаболизма на организма.

Тонизиращи продукти

Силен чай, кафе, ободряващи билки (майоран, жълт кантарион) се използват от хора, които дълго време са подложени на психологически стрес и напрежение. Това е и причината за пушенето. Изкуственото поддържане на тонуса в норма води до дисфункция на репродуктивната система, проблеми в работата на сърцето, мозъка, бъбреците.

Месо, риба

Влечението към месото говори за безсърдечност, праволинейност, твърдоглавост, алчност, понякога жестокост. Често се отдават на мрачни настроения. Любовта към рибата - праволинейност и принципност. Месните продукти разбира се са много полезни за организма, но те трябва да бъдат в умерени количества.

По-голямата част от хората откриват съвпадението на характера с продуктите, които се консумират най-често, според горното. Знаейки това, може лесно да се разпознае истинския характер на човека.

За да виждате първи актуалните ни хороскопи и да си говорим за всичко, което ви вълнува от вселената на звездите и Зодиака, последвайте специалната група на Tribune.bg във Фейсбук.

Намерете ни ТУК: ХОРОСКОПИ

Или последвайте QR кода:


Последвайте ни в Google News

 

Етикети храна, характер

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети