Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Антоний Гълъбов: БСП не могат да извадят 17 кандидат-евродепутати, как ще правят листа с 240?

Мнения

Антоний Гълъбов: БСП не могат да извадят 17 кандидат-евродепутати, как ще правят листа с 240?

Антоний Гълъбов: БСП не могат да извадят 17 кандидат-евродепутати, как ще правят листа с 240? - Tribune.bg
Снимка:

Скандалът „Ало, Банов“ е част от опитите за намаляване на доверието към управляващите, смята политологът

Най-голямата опозиционна партия не е в състояние да излезе от тази еднопосочна улица, в която я вкара госпожа Нинова. Тя влезе в улицата на пряка конфронтация с все повече и все повече агресия. Това е баир, който е затворен, оттам нататък път няма. И тези две години показват, че изборът на тази стратегия на максимална конфронтация, на скандализиране на всеки случай не води до нарастване на подкрепата за БСП“. Това заяви пред ТВ Европа политологът доц. Антоний Гълъбов.

Според него президентът Румен Радев не изпълнява една от основните си функции – да търси и да насърчава диалога между институциите. Експертът е категоричен, че България навлиза в изборната 2019 година в лоша форма по отношение на политическата култура и готовността на самите партии. Той не очаква предсрочни парламентарни избори.

Обективно погледнато, цялата минала година, ако си спомняте, си говорехме за предсрочни избори. Беше ясно, че няма да има предсрочни избори, още по-малко тази година. Нещо повече – самите партии не искат да има предсрочни избори. Виждате, че най-голямата опозиционна партия има нужда от още един месец, за да успее да представи листа от 17 кандидати. Представете си каква била готовността ѝ да представи листа с 240 народни представители. Няма предизборна подготовка в самите партии“, смята той.

Доц. Гълъбов изрази съжаление, че в последните месеци ролята на социология се свежда само до представянето на процентите подкрепа за БСП и ГЕРБ.

Скандалът „Ало, Банов“ е част от опитите за намаляване на доверието към управляващите. Под маската на борба с корупцията всъщност от БСП застанаха зад опит за изнудване на един държавен служител“. Така коментира изнесените от Елена Йончева данни политологът.

Според него и този и всички останали скандали в политическия живот са опит България и българите да не участват в европейския дебат, да не се интересуват от бъдещето на Европа.

Скандалът с министъра на културата Боил Банов не е корупционен, той по-скоро извади на дневен ред проблеми с организацията и контрола над големи и сложни проекти в държавната администрация. Освен това се оказа, че БСП застана зад опит на един държавен служител да изнудва друг с незаконни записи. Според него чрез подобни скандали се прави опит да се нанесат щети на управлението, а не да се реши проблемът с корупцията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати