Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Недялко Йорданов за Йончева: Едно бившо „мъжко момиче“...

Мрежата

Недялко Йорданов за Йончева: Едно бившо „мъжко момиче“...

Недялко Йорданов за Йончева: Едно бившо мъжко момиче... - Tribune.bg
Снимка:

Нима в тази държава още съществува подлостта и доносничеството, както едно време, пита поетът

*Коментарът е от Фейсбук профила на поета Недялко Йорданов

Бях се зарекъл да не ме занимават повече политическите проблеми на съвременния ден. Знам че, не ми остава много време и не си струва да го пилея в излишни и временни явления, които минават и заминават... Предпочитам да се отдам на творчество и това правя, доколкото мога и до колкото ми стигат все още силите...

Но ето, че не мога да не реагирам на една изумителна несправедливост.

Безкрайно съм разочарован от една жена, която беше за мене „мъжкото момиче“ на нашето време.

Не мога да си обясня защо не си остана такова, а се поддаде на дребнави политически заяждания.

Опитвам се да разбера,че това, което извърши преди няколко дена е отговор на сериозните обвинения / не знам справедливи или не/към нея самата.

Не мога да оправдая, обаче, нейната дребнава постъпка – да обвини един достоен човек в опит за корупция и то чрез такъв жалък и подъл начин – запис, направен преди 3 години от един страхливец, който би трябвало лично отдавна да го извади на яве.

Съчувствам на Боил Банов!

Оставям настрана министъра, към когото изпитвам уважение за неговото внимателно отношение към хората на културата. Оставям настрана и името на личността, опитът да бъде опетнено това име, което е опазил като човек от съсловието – театрален директор и режисьор.

Съчувствам на човека Боил Банов... Виждам как стои пред телевизионния екран възмутен и разгневен, но той си знае какво му е, когато се прибере при своите близки.

За какво става дума всъщност?

Една почтена фирма среща сериозно затруднение при изпълнение на отговорната задача да покрие така нареченото „Ларго“ в центъра на София. Трябва да се смени материалът за целият покрив – нещо, което трябва да остане за вечни времена. Това забавя договорираните срокове. Случва се често, нали?

Добрият човек Боил Банов – изпълняващ временно длъжността на министър – се опитва да помогне на фирмата като търси начин как да опрости въпросните 700 000 лева неустойка за закъснението на заплашените от фалит съвестни иначе строители. Това той не върши нелегално, насаме, тайно – напротив той го обсъжда съвсем явно в кабинета си пред свои съветници, включително пред записващия - неизвестно с каква цел тогава – страхливец.

От този разговор не следва нито някаква облага за Банов, нито прошка за закъснелите. Делото е заведено въпреки доброто желание да се помогне.

Това е голямото престъпление на Боил Банов!

Извършено преди три години.

Боже Гоподи, нима в тази държава още съществува подлостта и доносничеството, както едно време, което наричахме знаете как...

Нима още трябва да съществува страхът да внимаваш пред кого и какво да говориш?

И това го предизвиква едно бивше „мъжко момиче“, на което не мисля злото и на което желая да докаже своята невинност пред съда и прокуратурата.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (22)

Учуден Недялко, не мислех, че ще паднеш толкова ниско. Нали твои беше текста, о парти любими, а съм с таз, която е на влас. Следваш плътно максимата. Знаеш, че, за една жена се говори, или хубаво, или нищо. Иначе минаваш на другия бряг като своя син Нидялко. Ставаш на стари години за резил. Тази тема е за юристи. Чисто криминална.
04.02.2019 22:43 / Отговор
Димитър Кънев Да някога при соца за му се възхищава на позицията.Той направи за смях Кеворк.И когато играят парите видях че ДАЖЕ и Недялко много лесно се продава,да не говорим за сина му.Аман от продажници.
05.02.2019 05:59
С.В. Незнам от кой е коментара, но е абсолютно прост и неграмотен. Не е лошо да се научи да пише грамотно и после да пле по много отдавна доказали се качествени хора. Не можете да се сравнявате с него и не си правете труда . защитавайте си я тази непочтена некадърна и злобна остаряваща селендурка.
04.02.2019 23:16 / Отговор
Боже боже Колко ли е грамотен човек, който пише "незнам"!!!
05.02.2019 21:27
Ива Колкото грозна толкова и злобна комуниска възрастна жена да става за смях и какво ще спечели омразата на хората тя в този парламент е да пише закони а не да се занимава с ченгаджийски номера но това си знае това си прави
05.02.2019 00:02 / Отговор
Мда Евала Йончева,продължавай да мачкаш!
05.02.2019 00:41 / Отговор
До Мда Какво и кого да мачка бе капут.Тя вече за никакъв х.Й не става тая свършена стафида.Курнела ще я употреби като презерватив и ще я хвърли смачкани на бунище то. Ако я биваше малко от малко поне сега щеше да мачка чаршафите на др Станишев ама и за това не става тоя травестит.
05.02.2019 10:50
Недодялко Недялко,не се пъхай в тема,която не ти е ясна!...
05.02.2019 03:09 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати