Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Данаил Кирилов: БСП – в сталинградска защита, Елена Йончева – с кагебистки компромат

Политика

Данаил Кирилов: БСП – в сталинградска защита, Елена Йончева – с кагебистки компромат

Данаил Кирилов: БСП – в сталинградска защита, Елена Йончева – с кагебистки компромат - Tribune.bg
Снимка:

Отчетът на президента Радев беше необективно изявление, смята депутатът от ГЕРБ

"БСП в момента са в ситуация на Сталинградска защита - те загубиха много по случая с Елена Йончева, сега се вижда, че това е един набързо изпълнен кагебистки компромат, БСП са експерти в калните компромати, но този път не им се получи". Така коментира пред Канал 3 скандала "Ало, Банов съм" Данаил Кирилов, председател на Комисията по правни въпроси в НС.

"Не знам дали ще имаме достатъчно време, но бих искал да ми позволите да кажа няколко неща чисто от правна страна. Първо, използването на такъв запис трябва да е ясно, че е противоконституционно - в Конституцията има забрана за извършването на такива записи без съгласие.

Нека имаме предвид, че според мен, и техническият оператор на записа, без значение доколко е манипулиран, очевидно се явява подбудител в този разговор, най-вероятно той е докладчикът. Може ли да ми кажете, какъв акт е Акт 10 и какъв акт е Акт 11?", изтъкна юристът.

За отчета на президента Румен Радев той отбеляза, че е "необективно изявление". "С голямо съжаление казвам, че отчетът на президента Радев беше необективно изявление. Но така не се става обединител на нацията. При това той не е първият президент в демократична България, т. е. тази институция, въпреки политическите спорове, тя създаде един имидж и формира себе си като балансьор на политическия живот", каза Данаил Кирилов.

Той припомни, че през 1996 г. Конституционният съд се е произнесъл по въпроса за политическия неутралитет на президентската институция. "През 1996 г. е имало спор в Конституционния съд може ли президентът да взима страна в политическата битка. КС казва в решение, че не може, президентът трябва да е неутрален в политическата борба", изтъкна Данаил Кирилов.

"Ще ми се, дори когато искаш да кажеш нещо критично, то да е обективно, премерено. Иначе ставаш част от битовия политически оборот, това не дава авторитет на президентската институция", изрази мнението си Данаил Кирилов.

По повод обявеното намерение на президента Радев да формира свой съвет от експерти, той посочи: "Президентът има инструмент - КСНС, който следва да е действен инструмент. Там президентската институция винаги е получавала подкрепа от властта. Аз не виждам защо е необходимо да се зареже КСНС и да се прави друг такъв съвет.

И сега президентът има съветници, не виждам защо трябва да се създава нещо ново и различно, освен ако той не признава, че досега не си е формирал както трябва своя екип", предположи Данаил Кирилов.

"Вие мислите ли, че президентската институция е достатъчно прозрачна?", запита той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Калинко При правоверния комунист като кирилов прогрес няма,усвоил е милиционерките навици и говорене на гаулайтера си да да преписва на опонента си онези уродливи качества,който шайката притежава в изобилие и заради който са мразени от народа,не напразно ще останат в историята с прозвищета калинки и смешници.
04.02.2019 07:29 / Отговор
Опорко Не си родил нито една дума сам,Калинко.Целия текст е изграден,само от опорни точки на бсп.Троленето си е бизнес,нали?Дано поне парите са добри.
04.02.2019 09:45 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати