Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Дневник за властта“: Кабинетът отиде на кино!

Мнения

„Дневник за властта“: Кабинетът отиде на кино!

Дневник за властта: Кабинетът отиде на кино! - Tribune.bg
Снимка:

Какво чудо стана, драги ми Смехурко! Цяла седмица патило след патило…

В понеделник тръгнах за Скопие! Натиснаха ме спешно, знаеш от къде. Слизам от правителствения самолет и гледам само аз съм от „Харвард“ на летището… посрещна ме някакъв и ми вика да ме водел на гроба на Гоце Делчев, такава била традицията при посещения на високо ниво от България, нещо си по протокол…. „Айде, да вършиме работа, води ме вече при Димитър Ковачевски…“ – казах.

За какви традиции говори този, та нали ние сме промяната! Про-мя-на-та! Историята няма никакво значение, че какъв е този Гоце Делчев?! Сигурно и той е бил фашист….

Много добре се разбираме с моя колега от „Харвард“, и двамата говорим на един език – развален български. Постигнахме огромен успех за нула време – обещаха, че няма да имат териториални претенции към България! A аз се наперих и казах, че вместо Република Северна Македония ще ги наричаме просто Северна Македония. Толкова се зарадваха, че и те като Деница вече щели да ме наричат просто Киро. 

Пиша веднага на Херо: Congratulations!

Изведнъж една журналистка ме пита нещо за учебниците в Македония, дали съм бил настоял да не наричали повече българите фашисти и татари. С какви глупости ме занимават, та нали пускаме самолет София-Скопие?! И аз викам: „Фашистите в цяла Европа са извършили ужасни неща!“.

Качвам се в правителствения самолет, доволен от грандиозния си успех и гледам - имам 176 вайбър съобщение, 14 смс-а и 7 имейла. Някой ми е звънял 4 пъти и по уатсъп. Мисля си - ех, фенове!

Ицо Хазарта ми пише: Евала, брато, всички са шиб@ни фашисти!

Шефът ми е звънял два пъти. Връщам обаждане, не вдига. Притесних се, звъня на Деси: „Казах ти да си наизустиш репликите. Той всичко си учи наизуст.“- казва. И затваря.

Никола ме пита: „Сега като мина тая среща, може ли да излизам вече от карантина, че ми е скучно?“

Цеко от Банско ми пратил мейл – чуди се дали съм сигурен, че изобщо ще има пасажери в „Гъливер“ до Скопие… Казах му да звънне на Nick, той ще оправи нещата. В краен случай Миро от Ямбол ще се вози напред-назад, нищо, че е зам.-председател на парламента. Опитен е в тая работа. А и Лена си има друга работа…

Тя тъкмо ми е пратила имейл. Пише с големи букви: СТЕНОГРАМА КСНС

Паси и той ми е драснал, но някак заядливо: Цар Симеон ли наричаш син на фашист, бе?!

Тези от НДСВ и те ми завиждат.

Фейсбук/ Министерския съветФейсбук/ Министерския съвет

Едвам дочаках вторник, викам им на журналистите: „Много хора вчера с ревност се отнесоха към огромния ми успех!“

Питаха ме нещо за цар Борис, евреите и Хитлер… Нищо не разбрах…

Асен ми звъни и вика: Бе, Киро, нападнали са ни офиса на  улица „Цар Иван Асен II” – даже пише с големи букви, че си бил предател.

Аман от тези царе!

Най-после стана сряда, ще се кълне президентът ни. Отидохме всички да го поздравим. Толкова много бяхме, че даже за един нямаше стол. Та Гьоков седна на стола на Рашков, заедно – нали и двамата са от БСП…Аз не си деля министрите!

Казах на всички, че ние с президента сме в един отбор.  Пита ме една журналистка: Ма верно ли е, че Румен Радев подготвя нов проект на ваше място?!

Тъкмо се успокоих, пускам си БТВ и гледам Илияна Йотова казала, че ще следят с лупа продължава ли промяната. Имали сме били 100 дни…

Бързо копирах един смс от Лена и го пуснах на Пеканов: Когато двама се обичат истински, няма място за трети!

„Майче, искаш ли пак да си станеш омбудсман?“ Send.

Из целия Фейсбук се върти снимка на супер мощното служебно возило на Боби Сандов. Това не било еко. След разходката с Тома Белев се щракнал и с Айфеловата кула.

Събуждам се в четвъртък сутрин – сняг! Само това ми липсваше. Сега как ще ходя пеша …

Тъкмо мина заседанието на министрите, седим си по турски с Лена и си хапваме джинджифилов крем брюле. Изведнъж тя се сепна, погледна ме и вика: „Абе, някой каза ли на Гроздан, че трябва да изчисти магистралите?!“

Какво ще му чистим на Борисов магистралите….

Калина чука на вратата, Лена ѝ вика: „Заето!“

Сербезова ме чакала пред вратата, имало взрив на заболели от ковид, да сме били свиквали извънредна среща. 11 хиляди и нещо болни дневно не е big deal. Нали още има легла в интензивното!

И реших: Отиваме на кино! По двойки. Асен и Атанас, Калина с гаджето, Лорер и жена му. Нея я назначих да надзирава като има свободно време и Националната здравно-осигурителна каса. Иначе си върти кабинета на Асен. Момиче за всичко дето се вика.

Наредихме се за снимка-аз нали съм си Джон Траволта, пък Калина влезе в ролята на “Хубава жена”.  

Линда ми пише: in Bulgaria when something gets broken thay say that it went to cinema!

Абе, много големи успехи направихме тая седмица– даже културният сам си стига до Министерството вече. Обещахме 4 моста над Дунава, дузина тунели в Стара планина, самолет до Скопие, поръчахме и подводница. А най-якото е, че ще си имаме и ледоразбивач. Нищо не може да ни потопи! По-големи сме и от Титаник.

Ставам в петък с голяма усмивка, снощи голям купон беше. И още дори няма обяд, ето пак проблеми – някой си Лавров бил казал, че иска силите на НАТО да напуснат България и Румъния. Казал го точно преди срещата си не с кого да е, а с държавният секретар на САЩ!

Пиша смс на Янев: Внимавай с Фейсбука!

Seen.

Звъня на the boss, не ми вдига. Уж бяхме в един отбор…

Минаха няколко часа в суетене, докато открия номера на външната министърка. По това време ме извикаха в парламента да обяснявам каква ни била позицията. Ми аз откъде да знам! Що му трябваше на шефа да казва, че Крим е руски…

Докато стигна до парламента румънците вече публикували официална позиция на премиера, президента и външния министър – Лавров нямало да им казва какво да правят…

Херо ми пише: Be careful!

Добре че Лена ми пусна няколко изречения, пратени от знаеш къде. Чета: „Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в конструктивния диалог за деескалация на напрежението….“  Amazing!

Министърката на Слави още не ми вдига…

В края на деня  все пак пуснахме там някаква позиция. Президентът също се включи вечерта от Фейсбук. Разбира се без такива клишета „като суверенитет и териториална цялост“, „остро осъждаме“… Ние да не сме като Бойко Борисов, да им се караме на хората…

Сербезова е много упорита обаче - дошла пак, тоя път свикала и медиите, отидох за малко и аз да им кажа, че сме го измислили вече! Махаме зеления сертификат скоро-само да се ваксинират 60% от населението и готово. Има няма още 40% остават до тази цел. И им викам айде, чао, че ме викат обратно в парламента.

Събота.  „Не трябва да бъдем толкова чувствителни, когато се говори за нас…“ Стефан Янев коментирал изявлението на Лавров след клетвата на Румен Радев.

Корнелия не дойде на партито на шефа, защото точно тогава си направи събрание на БСП. Обаче и тя тръгнала да се изказва за руския външен министър. Казала пред всички, че правителството ми нямало всъщност позиция спрямо Русия, всичко казано било лично мнение. Русия е приятел на България дето се вика.

Херо мe e изтрила от приятелите си във Фейсбук…

Хубавото е, че като я направих вице Корнелия остана шеф на БСП. Само така ще ги унищожим комунистите….

В неделя получих смс от шефа. Най-после добри новини, викам си. Пише: Време е за „Ново начало“!

Чакай пак писмо, драги ми Смехурко.

 

Твой приятел вечен:

Весел Патиланчо

 

Дневник за властта: Май са ме направили Prime Minister

Дневник за властта: Мораториум на мораториума

Дневник за властта: Петкосертовщината като синдром за нездравост

Дневник за властта: Куролация, КСНС, карантина

Дневник за властта: Като няма хляб, яжте кето пасти

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати