Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Играе ли Радев в план за дестабилизация?

Мнения

Играе ли Радев в план за дестабилизация?

Играе ли Радев в план за дестабилизация? - Tribune.bg
Снимка:

Обръщението на президента Румен Радев към народа по повод 10 ноември предизвика много въпроси и подозрения, пише „24 часа“.

По повод въпросите „Нали е обединител на нацията, защо разединява?“, бих отговорил, че ако разединява елита от масите - какво по-хубаво от това? Не си представям мисията на президента да култивира солидарността между управлявани и управляващи, след като обратната солидарност я няма. Наистина е време разделно. И е по-добре да се разделяме, преди да се обединяваме“, смята социологът Живко Георгиев.

Журналистът Евгени Петров смята, че използват Радев като маша в един видим и от слепите сценарий – пълна дестабилизация на държавата, създаване в обществото на усещане за несигурност, катастрофичност, безизходица и оттам – желание за предсрочни избори. „В обръщението на Радев чухме именно такъв трудно прикрит призив“, пише той.

Политологът от „Тренд“ Атанас Стефанов смята, че Радев се държи като опозиционер, не като държавен глава.

Той се опитва да вмени ролята си на институционален коректив като президент, но всъщност чрез своите обръщения я нарушава. Така единствената му роля си остава да вменява, че недъзите на системата са в резултат единствено и само на сегашното управление. По същество това си е политическо опозиционно изказване, присъщо по-скоро за реториката в парламента, а не е междуинституционален спор или конфликт“, казва политологът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Илия Парев Двойните игри на Радев нямат край,но то за това го сложиха на този пост да го маниполират
12.11.2018 10:57 / Отговор
Ивайло Дрън...дрън
12.11.2018 11:01
Милена Той е най достойният ни президент. Народа го избра....и никой не го е СЛОЖИЛ.....
12.11.2018 11:05 / Отговор
Ха ха Верваме ти...
12.11.2018 11:09
Аз Радев е с промит мозък още от младини и това не може да бъде променено днес или вчера. Вижда се с просто око. Не че Герб нямат трески за дялане, но алтернативата е БСП и ДПС - МИСЛЕТЕ МУ.
12.11.2018 11:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати