Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Имат ли морално право хора със сложна репутация да бъдат лица на протеста?

Мнения

Имат ли морално право хора със сложна репутация да бъдат лица на протеста?

Снимка:

Инициаторите на протеста са обединени в едно – омразата срещу Борисов и ГЕРБ

Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Велислав Минеков, Мая Манолова и Светла Петрова – това са обичайните и ежедневни говорители на протеста срещу правителството на Бойко Борисов. Редовни говорители се явяват също Ренета Инджова, Татяна Дончева, Румен Петков и Александър Томов-Лупи.

Защо протестира Александър Томов-Лупи?

С какво е известен Арман Бабикян сред обществото? – Като „бащата“ на фалшивите новини. От години Бабикян настървено работи лично срещу премиера Бойко Борисов като клевети и обижда както него, така и по-голямата част от политическата класа у нас. Изключение от поругаваните политици в сайтовете като „informiran.net” правят единствено червените, начело с Корнелия Нинова, Мая Манолова и Румен Радев.

И тримата от т.нар. „Отровно трио“, които днес дирижират блокадите на столицата, участваха активно в кампанията на Мая Манолова за столичен кмет. Откровено служейки си с лъжи и манипулации. Бабикян е и верен застъпник на Румен Радев – от кампанията на президентските избори до днес.

Защо Бабикян ненавижда Борисов – отговор на този въпрос даде премиерът вчера. „Cпри дa лъжeш, пoмня кaк идвaшe дa мe мoлиш зa 3 милиoнa дa ми прaвиш прeдизбoрнa кaмпaния“, коментира Борисов по време на инспекция късно снощи, която се излъчваше във Фейсбук страницата му.

Запознати със случката разказват, че още през 2009 година Бабикян е отишъл при Борисов с обещание да го направи политик срещу 3 милиона лева. Бойко Борисов категорично е отказал и поканата, отправена от Бабикян, се е превърнала в обещание да го унищожи. Това го амбицира вече 11 години да участва в нечистоплътни антиправителствени акции от всякакъв произход.

Омразата към Борисов е движещата сила  и на друго лице от протеста – Мая Манолова. Преди 5 години на днешната дата Манолова, доскорошен депутат от БСП, беше избрана за Омбудсман на Република България и то благодарение на гласовете на ГЕРБ. По нареждане на премиера и след жални молби на Манолова, която използвала  като мотив пред него онкологичното си заболяване и страха си да не бъде изхвърлена от БСП от Корнелия Нинова. Скоро след избирането си Манолова забравя, че е болна и изплашена, и започва яростна атака срещу политиките на правителството.

В яростта си Манолова стигна до там, че днес от политическата ѝ кариера няма и следа - някогашното острие на БСП днес е една креслива жена, която бива осмивана дори от протестиращите на площада. С какво е известна най-вече Мая Манолова – тя предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС и защитаваше яростно кабинета „Орешарски“ в продължение на 400 дни протести срещу него. Днес се явява като алтернатива.

Манолова: Орешарски предложи Пеевски, но казах, че съм аз

Смятан за голям интелектуалец, верен костовист и привърженик на десните политики, проф. Велислав Минеков прави рязък завой в собствените си ценности като застава зад червената Мая Манолова през 2019 година с думите: „Фандъкова я очаква унизителен крах, вярвам на Мая Манолова“. Минеков съзнателно изигра ролята на мачкан от „режима“ като месеци преди кампанията на Манолова заявява, че властимащите са му запалили колата. Е, оказа се, че е горяла кола на негов съсед.

За разлика от Бабикян и Минеков, Хаджигенов се появи някак неестествено в обществените среди. За първи път Хаджигенов лъсна в публичното пространство покрай Цветан Василев през горещото лято на 2014 година. Тогава на 14 юни той се изпъчи пред медиите като защитник на един от тримата задържани за подготвяното убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски - Георги Христов.

По-късно стана ясно, че адвокатът е бил близък семеен приятел на подсъдимия олигарх Цветан Василев. Случайно или не към днешна дата е адвокат на една от официалните любовници на Васил Божков – Лиляна Деянова.

Преди това Хаджигенов е бивш съдия в бокса, позорно изгонен след поредица от оплаквания. „Ние му викаме сред нас хвалипръцко, самохвалко, избива комплекси ли, какво ли, не мога да разбера. Всички колеги изразяват недоволство от неговата работа.“ Това определение е дадено от треньора по бокс Димитър Димитров за адвокат Николай Хаджигенов.

Хаджигенов е един от застъпниците на Мая Манолова на кметските избори с пламенно обръщение, в което той заявява: „Ако искаме да съборим ГЕРБ, трябва да гласуваме за Мая Манолова“. Днес основната роля на адвокат Хаджигенов е да дава тон на протестиращите за възгласи като „Борисов-п*д*раст“.

Сред лицата на площада определено превес имат тези с юридическо образование. Татяна Дончева, като Манолова, е бивше червено острие в парламента. Въпреки опита си да води собствен политически субект – „Движение 21“, тя показа, че няма политически капитал за голямата политика. Кандидатурата ѝ за президент през 2016 г. събра скромните 69 хил. гласа.

За сметка на това устата социалистка се е доказала през годините като основен адвокат на Олигархията. В залата или извън нея – тя открито брани интересите на Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев и Цветан Василев.

Не по-малко спорна е фигурата на друг отцепник от БСП – лидерът на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков. На Петков германският журналист Юрген Рот отделя специално място в книгата си „Новите български демони“. В нея той говори за чадъри над мафиоти, корупция и търговия с влияние. Румен Петков дори води множество дела през годините срещу журналиста, но ги изгуби.

Легендарна е историята на Петков с един фонтан в Плевен. „Като кмет на Плевен Петков е преследван от скандали, някои сериозни, а други, като нощния арест за уриниране в обществен фонтан, илюстрират невъзпитания му стил. Макар, че разбира нуждата от установяване на правова държава преди присъединяването към ЕС, връзките му със спорни фигури правят труден походът срещу интересите на организираната престъпност. Петков е свързван отдавна и с руснаци, които са или директно, или индиректно свързани с руското разузнаване“ - така щрихира портрета на Петков посланик Байърли в доклад до Държавния департамент на САЩ, изтекъл в „Бивол“ преди години. В същият документ Васил Божков е споменат поименно като един от тез, които не са „безпокоени във връзка с неотдавнашните убийства и арести, поради което много хора мислят, че те имат поне негласна подкрепа от високи места в правителството“.

Коя е Светла Петрова – Една от говорителките на протеста, която за голяма част от хората на площада е известна като журналист от БТВ и съпруга на депутата от НДСВ Станимир Илчев. В мрежата обаче не липсват коментари по нейна адрес, че не е морално „майка на наркотрафикант да води протеста“.

Каква е историята?

Владимир Илчев, синът на Светла Петрова, е обвинен, че е ръководил български клон на банда за трафик на бели робини и наркоразпространение. Илчев-син беше арестуван през 2003 година в испанския град Алмерия. Прокуратурата там поиска 10 години затвор и глоба от 20 000 евро. Бащата на Владимир Илчев заявява многократно, че случващото се в Испания е с цел да го елиминират от политиката, като евентуални поръчители вижда свои врагове сини и червени кадри, които искали да запазят съществуващото положение в спецслужбите и да се върнат на власт. Почти 12 години след скандала все пак испанският съд оправдава сина на Светла Петрова.

След напускането на БТВ преди близо 10 години Петрова има дългогодишен стаж като критик на Бойко Борисов. Тя води онлайн предаване на вестник „Сега“, в което място намират единствено антиправителствено настроени говорители с агресивни към управлението тези.

За какво се бори Светла Петрова от години – да свали ГЕРБ от власт. „Автентичната десница трябва да се върне към властта, да придобие онази тежест, която имаше. Преборването с авторитарната партия ГЕРБ ще стане само с обединение, след което ще се върнем към нормалната политическа координатна система ляво – дясно“, казва Петрова в интервю пред БНР през 2019.  


Коментари (6)

Пацо Не четкайте тези задници с "лица". Те са "мишоците" на протеста и работят съвсем целенасочено за амбициите на Главния "обединител" на плъховете, като се надяват на "бъдещо сиренце"...
30.07.2020 14:26 / Отговор
Коментарът е на толкова ниско и елементарно ниво. Например, ако на запад уринираш на обществено място, никой няма да те съди, осъждат те ако плюеш и храчиш, което е редовна практика на нашите цигани. А всеки от изброените хора са честни и почтени хора, на които им е втръснало от опрастачения мафиот, инсталиран на изпълнителната власт от ДС генералите. А що се касае до Светла Петрова това е една достойна журналистка. Ако синът и е престъпник, да си го съдят. И стига вече с тези деления на комунисти, и антикомунисти. То вече и в Русия няма такива. Има капиталисти, които са срастнали с политиците, и живеят от обществени поръчки. Пример, Главболгарстрой, чийто собственик е Борисов. И в Брюксел си е направил офис. На хората им омръзна да ги лъжат, облагите са само за мафията.
30.07.2020 14:47 / Отговор
Коментарът на коментиращия Ти с високото ниво!Кой ти дава информацията?Баба Ванга не е жива,а Бабикян е зает и получава добри парички в момента.Нещо ,завист ли усещам или разочарование от несбъднати очаквания за бързо забогатяване!Хвани се някъде на работа.Стига си харчил на баба ти пенсията!
30.07.2020 15:05 / Отговор
Бабата съм аз и си я харча пенсията.
30.07.2020 22:31
кесо То е ясно, че това сборище на най-изпадналата червена измет е "гръбнака" на "протеста". Че кой освен такива псевдополитически карикатури могат да измислят щуротиите които стават по улиците на София. Само червени олигофрени като тези могат да направят такава услуга на управляващите, хората отново да ги изберат на едни следващи избори от отвращение към пощурялата червена сган.
30.07.2020 17:14 / Отговор
чичо Том Начело са цъфнали "Отровното трио"-на този кадър те чакат за кастинг на нови епизоди на "Тримата глупаци",но вероятно ще се класират тъй като са хем глупави,хем грозни,хем миризливи и не на последно място и некадърни.Черепухин го раздава уж тарикат мъж ,а как си раздава париците по простаци. Цялата нереализирана измет рядко е било за се изтъпанчи на една сцена,но нищо колкото повече толкова по добре.Ще бъде лесно ,защото с един шут путерник ще излетят всичките.Оня ушатия каун какво правителство ще прави като Гешев му крои каскет ,но дори да му е голям ушите пазят козерката да не му обели носа. Той не е виновен - просто военен.От кадъра липсва вечната любовница - Мая терористката, но тя в момента е в любовна депресия. Майче еввала ги давам ако свалиш ушатко и да видиш тогава генерал Деси в акция-
30.07.2020 20:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема