Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Истината за протеста – скъпи джипове и крими контингент протестираха за горивата

Мнения

Истината за протеста – скъпи джипове и крими контингент протестираха за горивата

Истината за протеста – скъпи джипове и крими контингент протестираха за горивата - Tribune.bg
Снимка:

Ивайло Борисов – Ториното на протест в София, ултраси и рокери блокираха улиците

Няколко паралелни протеста „срещу високите цени на горивата“ на възлови точки в страната вчера оставиха фалшивото впечатление на масово недоволство. Ден по-късно обаче вчерашните снимки и кадри рисуват съвсем различна картина. И за пореден път доказват, че с малко организация и много пари могат да бъдат разиграни всевъзможни измислени сценарии.

Кой всъщност излезе на протест?

В първия ден това, което по-лесно направи впечатление и доста хора озадачени изкоментираха, бяха скъпите мутренски возила на част от протестиращите. И как няма! На протест за цената на горивото с джип за стотици хиляди… Парадоксът накара някои да се запитат – дали наистина подобни хора не могат да си позволят да си плащат на бензиностанциите.

В блокадата на входа на Бургас се включиха три джипа Мерцедес със специално оборудване за лов и офроуд, както и БМВ, което по нищо не им отстъпваше.

Ден по-късно се обадиха и други – тези, които по някаква случайност са разпознали в редиците на протестиращите някои от култовите лица на крими контингента у нас. И мистерията около лъскавите джипове бързо се разреши.

Дясната ръка на Златомир Иванов-Златко Баретата – Ивайло Борисов-Ториното, например беше забелязан в София. Той е подсъдим за наркогрупа, а наскоро отново се прочу и заради побой срещу семейство на магистралата.

Ториното обаче беше един от онези, които обявиха, че не могат да си позволят да си купуват бензин, защото им е скъп.

За друг подобен казус сигнализира от профила си във Фейсбук политическият анализатор Антон Тодоров.

На протестите в София трудно можеха да не бъдат забелязани групи рокери и футболни ултраси. Като вторите смело си послужиха с обичайните си оръжия като димки и пиратки.

Ще се запитате вероятно какво е общото между всички, изброени дотук.

Не вършат нищо безплатно…

И определено имат пари за бензин!

Протестите Есен 2019 – стари сценарии, стари актьори

И така се оказа, че не е чак толкова трудно да се блокира държавата – особено ако обединят сили футболни ултраси, които по принцип се използват за провокации и насаждане на напрежение, рокери-русофили и криминални лица.

И особено ако и медиите се направят, че за първи път виждат протест и не осъзнават какво се случва. А този път съвсем няма логика, защото този същия филм сме го гледали 1:1 преди има-няма 5 години.

Същият сценарий с горивата. (Сега вероятно следва втората част с парното).

И по-важното – същите актьори. И някои от тях дори се хвалят с това.

Мургав гражданин от протеста например обяви вчера по време на лайфа на ПИК, че той е сред организаторите на протеста през 2013 г. и затова се включил в шествието и сега. И смело се впусна в несвързани обяснения как виждал несправедливостта в целия свят и ние трябва да вземем мерки.

„Ще има гражданска война като през 1997 г., защото ние не искаме да излизаме извън територията на страната и затова протестираме“, заяви той.

В капана на „тълпата“

За да е изпълнена целта на постановката обаче трябва и да бъде повярвано в нея. И затова истинският успех е ако и обикновени хора, повлечени в масовката, се хвърлят да протестират.

При някои действа – естествено, на това се разчита. Събрани заедно, хората образуват тълпа (да, грозно звучи). А, както гласи едно старо правило, всяка една тълпа е точно толкова интелигентна, колкото и най-глупавият човек в нея.

Затова и тълпите често вършат глупости. И се осъзнават, но късно…

В този случай обаче последиците не постигнаха достатъчен ефект. Въпреки че някои се увлякоха, блокадите в неделния ден по-скоро разгневиха хората, които се оказаха спрени по пътищата с часове, без опция да се приберат по домовете си. Често с възрастни и болни в автомобилите, някои с бебета на път.

„Днес в благоевградско се оказах част от огромна колона. Десетина коли пред мен се движеха бавно и правеха „тапа“ на пътя. Образува се дълга колона!“, разказва от първо лице потребителят Емил Георгиев.

„Пътуващи граждани на републиката, чужденци и товаро-ремонтни автомобили бяхме принудени да се движим бавно. Много от колоната зад мен, или отбиваха, или използваха клаксони, ругаеха протестърите и бързаха да се придвижат за където са тръгнали!

Това продължи около 10 километра. После всеки тръгна нормално по пътя си! Останах втрещен току-що, когато чух по средствата за масова информация за някакъв многохиляден протест!

КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМ!

МАКАР И БИЛ В КОЛОНОТА - НЕ СЪМ ЧАСТ ОТ ТОЗИ ПРОТЕСТ!

Беше ми ограничена възможността за нормално придвижване по пътя, което предизвика мое закъснение за наистина важна за мен среща! Намирам подобни прояви за силно провокативни. Тенденциозно отразени в някои медии и нелепи! Като редовен данъкоплатец, заявявам, че гражданските ми права са грубо нарушени и съм използван политически, като поддръжник и участник в нещо, което не подкрепям!

Бях насила и без моето съгласие въвлечен в изключително мерзка и нечиста политическо-пропагандна проява! Аз и много шофьори тръгнали в неделния ден бяхме използвани като фактор за масовост в нечист и режисиран политически протест!

ПОГНУСЕН СЪМ ОТ ПОДОБНИ ПРОЯВИ!

АПЕЛИРАМ КЪМ МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ ЗА СТРОГИ РЕСТРИКЦИИ КЪМ ПОДОБНИ ПРОЯВИ НА КРИМИНАЛНА ПАРТИЗАНЩИНА!“, пише потърпевшият.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Кирил С тези ли затворници ще ствоят демокрация после, що за пародия
12.11.2018 22:16 / Отговор
Тодорка подлога Абе тодоров тиси такава сперма такава лингия боклук за кол отзад
13.11.2018 14:27 / Отговор
Хаха Истината е, че това са платени протестанти на БСП! Горивата са на добри цени и по-евтини от преди години
14.11.2018 07:58 / Отговор
Без коментар съм! Платени протежета на БСП! Престъпници долнИ! Протестът е изцяло фалшив и платен!
14.11.2018 08:00 / Отговор
Мелго БСП мръсните комунисти са в основата и на този протест! Трябва да ги разкарат тия мекерета долни
14.11.2018 08:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати