Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Кой е „мъжът до Цветан Цветанов“ Павел Вълнев?

Мнения

Кой е „мъжът до Цветан Цветанов“ Павел Вълнев?

Кой е мъжът до Цветан Цветанов Павел Вълнев? - Tribune.bg
Снимка:

Протестърската „Евроком“ рекламира хора на Цветанов, прибраха и Горан Благоев

В последните дни видяхме активизация на заместника и основен спонсор на Цветан Цветанов, който се появява на екран в цели две предавания в рамките на три дни. Павел Вълнев е специален гост не на кого да е, а на двама от най-шумните антиправителствени викачи – Сашо Диков и Миролюба Бенатова.

Преди два дни се появи промо във Фейсбук страницата на предаването на Сашо Диков по „Евроком“, рекламиращо „първото телевизионно интервю на първия американски милионер, който влезе в българската политика“.

Лустрото, което Диков възнамерява да изсипе върху образа на Вълнев не е изненадващо, като се има предвид, че според слухове в BiT журналистът взимаше 14 хиляди лева на месец заплата.

Според анонса на „Евродиков“ „първото телевизионно интервю на първия американски милионер, който влезе в българската политика“ ще бъде излъчено на 4-ти декември, петък. А в събота, отново по „Евроком“, ще бъде излъчено първото издание на един от учредителите на партията на Цветан Цветанов – Горан Благоев.

ФейсбукФейсбук

Да, но предпремиерата на Вълнев вече се състоя при колежката на скиора-репортер – Миролюба Бенатова.

В шоуто на Бенатова снощи Вълнев бе представен като „мъжът до Цветан Цветанов“ – прякор, който вероятно ще го преследва цял живот. Беше представен като млад и успешен бизнесмен, а не като камериер и охранител, престоял 9 години нелегално в Америка.

Какво разбрахме от вчерашното участие на заместника на бившия втори в ГЕРБ?

-Не смята да купува избори

-Смята, че именно той е алтернативата, защото е млад и успял бизнесмен

-Според него Цветанов, който беше отстранен като вътрешен министър и заместник-председател на ГЕРБ, е един от най-успешните и подготвени политици

-По думите му, единствената работеща институция у нас е президентската. (По Конституция нямаме такава институция като „президентство“, имаме „президент“)

-Чистосърдечно признава, че е престоял в Америка нелегално

-Всички институции са на ДПС (А „президентската“?)

-Не се съмнява, че след март месец ще е вътре в парламента и ще има субсидия и реално финансиране от държавата

-„Републиканци за България“ не е партията на Цветанов

-Харесвал е Бойко Борисов като човек и лидер, вече не го харесва

-Спонсорирал е турне на Слави Трифонов, но Слави не е толкова подготвен, колкото Цветан Цветанов

Какво не ни каза Павел Вълнев за себе си, докато насреща му премигваше с очи на кошута Миролюба Бенатова?

Бившите собственици на „свободната“ телевизия BIT – Павел и Румен Вълневи са „американската дясна ръка“ на Цветан Цветанов при учредяването на партията му „Републиканци за България“. Но какво се крие зад мантрата, че Вълневи са американски милионери, напуснали България с по една торба дрехи.

Дали зад тези „медийни заготовки“ не прозират схеми за милиони?

В медийното пространство се появи многократно неофициална информация, че Вълневи са разследвани за пране на пари. До този момент все още няма официално потвърдена информация дали това действително е така. Но според запознати такова разследване най-вероятно предстои.

След като братя Вълневи създадоха и набързо унищожиха една цяла телевизия, в момента те дават заявки, че са се насочили към закупуване на медии от онлайн пространството. Според няколко публикации в различни медии към момента те вече са собственици на няколко сайта за предимно фалшиви новини и клевети, зад които стоят подставени лица.

Vestnik.eu пише следното „По информация на наши източници една такава медия е появилият се наскоро сайт Narod.bg. Същият през последните месеци се проявява като крайно опозиционна медия, чиято основна характеристика се съдържа в задачата – „Бой по Бойко Борисов!“ Този „бой“ обаче е добре миксиран с един куп плява и напълно измислени истории. Тук-таме има действително сериозни разкрития, но голяма част от съдържанието на въпросната медия е най-обикновен жълто-кафяв буламач.

Основни герои на страниците на сайта Narod.bg, освен самият Борисов, са и всички останали от близкото обкръжението на настоящия премиер. Атаките срещу тях са безкомпромисни, а фактите са професионално омешани с пълни измислици.

Единственият човек, за когото няма лоша дума във въпросния сайт е Цветан Цветанов. За сметка на това, всички, които са срещу Цветанов са подложени на брутален медиен тормоз. Прави впечатление, че на страниците на въпросната медия редовно се рекламират публикациите на Васил Божков.

Публикацията продължава със следното твърдение: „Наш източник твърди, че преди по-малко от месец „Тандемът“ е сключил договор за „медийно обслужване“ със сайта на журналиста Огнян Стефанов – frognews.bg.

Договорът бил със срок до предстоящите парламентарни избори, а месечната вноска била толкова ниска, че логично възниква въпросът, как така Цветан Цветанов накара един от доскорошните си най-големи медийни врагове да заработи за него срещу жълти стотинки?!“

Кой е Павел Вълнев?

Завършил е икономическото си образование в Смолян и в УНСС.

През 2002 г. заминава на бригада в Америка и работи като камериер и охранител. С брат му остават нелегално в САЩ девет години, изхранва се като кара камион.

Към днешна дата братя Вълневи притежават логистична компания, 600 тира, автомобилен сервиз, хранителен магазин и цех за месообработка. Собственици са на вестник „Български глас” в Чикаго.

Факт е, че имат няколко дарителски кампании. Кои са те:

-Подпомагат „Ансамбъл Българе” с 10 000 долара

-Подпомагат събитие в Чикаго „70 години Национална спортна академия” с 15 000 долара

-Даряват 22 таблета на българското училище „Джон Атанасов”

-Подпомагат съществуването на български отбори в Чикаго по футбол и волейбол

Интересна е историята на Павел Вълнев в Българския търговски регистър, където освен Би Ай Ти фигурират фирма за търговия с имоти и фирма за козметични услуги, която притежават заедно с една от най-известните плеймейтки Моника Валериева.

Моника Валериева/ФейсбукМоника Валериева/Фейсбук

Какво общо имат един американски милионер и едно момиче, което е известно с фриволно поведение и голи снимки?


Коментари (23)

Бичето Гъци-гъци-гъци-гъци-гъци!!!
03.12.2020 17:39 / Отговор
Мимето Тая шия не е от туршия! Колкото повече го гледам Вълнев, който обиколи всички медии за 3 дни, толкова повече Пеевски ми изглежда симпатичен!
05.12.2020 19:40
Джули Ми много хубаво. Хората работят, успяват. Та даже спонсорират и подкрепят талантливите.
03.12.2020 19:50 / Отговор
Мицева Кой е мъжът до Цветанов ли или защо Корумпето Цецо е до Вълнев? Лика прилика са си, а истината за тия двамцата тепърва ще излезе! Купете си пуканки!
05.12.2020 14:55
Чихи Яка комбина са! И няма нищо лошо около тях да има и красиви жени! Вълнев дава пари за българите, не ги краде!
03.12.2020 20:13 / Отговор
Отбиване на номера. Много си елементарен, Цветанов!
С толкоз много милиони на вълнения такива клиширани тролове през ЕДНА минута ли можахте да произведете?
03.12.2020 20:52
Добре сте Баси продажниците този сайт добре че е на ГЕРБ .... добре си опасвате гащите ама няма да стене
03.12.2020 20:25 / Отговор
Искам Вместо да се радвавте че има човек като г-н Вълнев който иска да направи страната ни по добра за живеене вие само плюете добре че герб плаща за тролове иначе сте гола вода
03.12.2020 20:27 / Отговор
Радостен Аз,като безплатен трол искам да ти кажа,че на тази земя,по това време и сега има общоприети норми и критерии за нормални бизнесмени и политици!На кое от тези две условия отговаря профила на г-н бизнесмена? Отговаря ли на някой от критериите г-н Цветанов?Бихте ли се доверили на тях и бихте ли правили политика или бизнес с тях?
04.12.2020 11:31
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати