Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. На Трибуната – Карлос Контрера, ВМРО: Нинова елиминира хората с мнение в партията ѝ

Мнения

На Трибуната – Карлос Контрера, ВМРО: Нинова елиминира хората с мнение в партията ѝ

На Трибуната – Карлос Контрера, ВМРО: Нинова елиминира хората с мнение в партията ѝ - Tribune.bg
Снимка:

Лидерката постави БСП в глупава ситуация – хора са гласували за тях да налагат политики в парламента, а не да стоят отвън и да подсмърчат

БСП решава днес за листите за евровота. Какви са очакванията ви? Станишев срещу Йончева изглежда битката? Кой ще надделее според вас?

Сутринта още се анонсира от Кирил Добрев и Драгомир Стойнев, единодушно Йончева ще бъде предложена за водач на едролистата. Това се дължало на номинациите на техните структури. На мен ми е интересно друго. В рамките на тази седмица беше тиражирана новината, че мнозинството от структурите на БСП са номинирали Станишев.

Това са две непримирими крила вътре в партията, които ще се сблъскат и бихме могли да станем свидетели на доста нелицеприятна картина. Но в крайна сметка не е толкова важна физиономията на водача, а каква политическа платформа ще защитава – и в кампанията, и после в Европейския парламент. Това е проблемът там.

А каква би била разликата в политиките на Йончева и Станишев?

Освен политиките им не трябва да забравяме и за опекунството на Корнелия Нинова, която се държи като някакъв център на властта в тяхната партия. Общо-взето хората, които имат някакво мнение, тя ги елиминира. Това е мое наблюдение. Не е задължително да е съвсем вярно, тъй като не съм с чак такъв афинитет към процесите в БСП. Но от онова, което се каза миналата седмица, всъщност БСП ще подкрепя Франс Тимерманс за председател на ЕК.

Тимерманс е категорично човек, който подкрепя джендър идеологиите, приемането на бежанците и т.н. Т.е социалистите ще са в остро политическо противоречие – в България ще говорят едно, а в Европарламента ще работят за съвсем друго. Според мен е задължително в рамките на предизборната кампания и ние обществените личности, и вие медиите, да зададете всички въпроси към кандидатите. Подкрепяте ли гей браковете? Подкрепяте ли „третия пол“? Подкрепяте ли Истанбулската конвенция, Пакта за миграция и т.н.

Българите имат право да чуят ясна и точна позиция. Аз не съм чул позиция на БСП например за политиката на Макрон. А той е един от рушителите на Европа. Ние в момента имаме повече въпроси, отколкото отговори и това е повод за спекулации.

Смятате ли, че напрежението в Столетницата е на път да избие?

Вероятно ще има някаква форма на ескалация на напрежение. Вие виждате, че там има ясно очертани крила. Има едно интересно крило в БСП с доста по-консервативни виждания за политиката. Течение, което не се вписва в „портфолиото“ на ПЕС. А в същото време Станишев е председател на ПЕС. Тук се очертава много интересна конфронтация и противопоставяне. Дали гласуващите за БСП припознават изляло политиката на ПЕС и Станишев и всички джендър идеологии? Това се превърна в един от  крайъгълните камъни на политиката в наши дни. Накрая по време на кампанията ще се окаже, че един кандидат говори едно, а друг друго.

Дали социалистите ще се върнат в парламента преди тези избори?

Корнелия Нинова ги постави в изключително глупава ситуация. Тя вече изгори всички мостове. За да ревизира решението си, поставя изисквания и ултиматуми, но те не са в позиция, в която да могат да се пазарят с когото и да е. Когато гласуваме на избори, ние избираме хора, които да идат и да прилагат конкретна политика в органа, за който са избрани. А не да стоят отвън и да подсмърчат.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати