Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. На Трибуната – Спас Панчев: Виждам конфликта в БСП, Станишев е подготвен

Мнения

На Трибуната – Спас Панчев: Виждам конфликта в БСП, Станишев е подготвен

Снимка:

Специално пред Tribune.bg говори Спас Панчев, лидер на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и доскорошен партньор на БСП. В момента формацията на Панчев е в съюз с „Воля“на Веселин Марешки.

Г-н Панчев, БСП ще обяви своята пълна листа за евровота, какви са очакванията Ви, защо Сергей Станишев е толкова нежелан?

Аз съм работил с него години наред и знам, че той е много амбициозен, подготвен, добър социалист, уважаван не само в България, но и в Европа. Виждам, че има конфликт. Член съм на друга партия и не искам да се меся в кухнята на БСП. Надявам се в неделя на Националния съвет да вземат най-мъдрото решение!

За Eвроизборите вашата партия Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ се обединява с „Воля“, разкажете ни малко повече за това. Защо направихте тази стъпка и за какво бихте се борили в Европарламента?

На заседание на постоянното присъствие на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ взехме решение да се коалираме за евроизборите с партия „Воля – Българските Родолюбци“, защото ние напуснахме Коалиция „БСП за България“ и търсим нови партньори. В днешния парламент „Воля“ е опозиционна партия, която се показа и работи като такава в тези близо две години, а Веско Марешки изразява точно такива опозиционни идеи и виждания в българския парламент. Решихме, че е нормално да си партнираме с „Воля“, защото ни хареса идеята – „Българските родолюбци“. В случая ние не говорим за леви, десни, а говорим за българи, хора, които обичат България, които искат да работят за България и за българския народ. “Воля“ през цялото време на участие в работата на 42-то Народно събрание изразява сходни до нашите идеи и най-вече идеята за бедния българин, за пенсионерите, за проблемите, които има в социалната сфера, образованието, здравеопазването, земеделието, идеята за благосъстоянието на българския народ и изравняването на субсидиите, които българските земеделски производители получават от ЕС с тези на първите членове на Европейския съюз.

Какви ще бъдат вашите приоритети, ако успеете да спечелите място в Европарламента?

Аз се надявам нашият представител в листата Георги Соколов, който е млад, амбициозен юрист, владеещ перфектно италиански и английски език, да се включи в работата на Европарламента, защото той има шансове да бъде избран и да работи най-вече за изпълнение на тази основна задача, която сме си поставили, както за българските земеделски производители, така и за българите като цяло – да не бъдат поставени в условията на две скорости, доброто за старите, а лошото за новите участници в ЕС.

Трябва възможностите да бъдат изравнени във всяко едно отношение, дори и за това да имаме общи минимални заплати и пенсии в Европейския съюз, защото българинът като член на ЕС заслужава не по-малко да се чувства комфортно, да живее спокойно и да работи, така както хората, които работят в напредналите европейски държави – Франция, Германия и т.н. Георги Соколов има поставена основно такава задача, да се запознае със ситуацията в момента и да търсим промяна в бъдеще чрез възможностите, които дава членството на един представител в Европарламента.

Интервю на Андреа Драганова  


Коментари (1)

Петя Много подготвен от Сорос да проваля БСП и да предаВА народа си!
14.04.2019 19:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема