Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП се събира на кървав пленум, решават дали да пуснат Станишев в евролистата

Политика

БСП се събира на кървав пленум, решават дали да пуснат Станишев в евролистата

Снимка:

Йончева: Станишев е капитал, винаги е бил добрият рицар

Тежки часове за БСП. Националният съвет ще проведе редовно заседание, на което трябва да бъде одобрена листата на партията за евроизборите. Червените се събират в зала „Александър Лилов“ в централата на партията.

Основният въпрос на деня е дали председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев ще получи избираемо място в листата или ще бъде напълно изолиран от нея.

След поредица от спорни решения, начело на евролистата застана обвинената в пране на пари Елена Йончева. Тази сутрин тя защити бившия си приятел Станишев в ефира на БТВ.

„Аз смятам, че Сергей Станишев ще бъде част от листата за евродепутати, защото той е капитал не само за българската левица, а и за България. Сергей Станишев е и най-успешният български политик в Европа. Няма как да сме конкуренция с него, защото ние сме в една група в ПЕС. Всеки със своята експертиза и познания трябва да помага. Смятам, че в левицата не се спускат списъци и да се получи дебат по време на днешния пленум. Той винаги е бил добрият рицар“, каза Елена Йончева.

Според видни партийци обаче Станишев е бил победителят и в надпреварата за водач на листата. Ръководството обаче в крайна сметка е наложило вижданията си.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема