Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Новото мото на ПП и ДБ: На избори, докато ни хареса резултата

Мнения

Новото мото на ПП и ДБ: На избори, докато ни хареса резултата

Новото мото на ПП и ДБ: На избори, докато ни хареса резултата - Tribune.bg
Снимка:

 „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ вече имат ново мото – на избори, докато ни хареса резултата. Първите станаха втори, а последните си остават последни, но все с апетити за управление.

Не беше отдавна когато Кирил Петков набиваше в главите на всички, че няма да се спре пред нищо, докато няма абсолютно мнозинство от 121 народни представители, за да има пълна власт.

Избирателите обаче казват съвсем друго и ясно показаха какво точно и как трябва да се случи.

„Ние с вас няма да говорим, няма да си играем, защото не харесваме вашите кукли и колички“, това излиза от устата на двете партии, решили че са властелини на света.

Те колят и бесят, те решават дали България ще продължава да затъва и по всичко личи, че плана им за абсолютна дестабилизация на страната е в ход.

Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев не харесвали Бойко Борисов, по една или друга причина, въпреки, че първият му беше министър и без проблем се обръщаше към него с „да г-н премиер“. Другите двама пък страдат от амнезия за собственото си минало и настояще.

Истината е, че разчитат на едно – повтаряме „корупция“ от сутрин до вечер, пришиваме тези за онези, хвърляме кал по тях, а в същото време даваме едлонична власт и създаваме президентска република без промени в Конституцията.

Едно поне не може да се отрече, Слави Трифонов може да е всякакъв, но поне беше честен и заяви, че политическата класа според него е провалена, затова трябва да се върви към нов модел на управление. Докато на него не му се получи и дори изпадна от Народното събрание, то ПП и ДБ целенасочено водят страната именно в тази посока.

От вчера говорят срещу своя бащица, как еднолично променял курса на страната. Каква беда, че поел кормилото Румен Радев завива към Кремъл, но в същото време не само го оставят да кара сам колата, но и слизат доброволно от нея.

Разчитайки, че българинът е късопаметен и не разбира какво точно се случва, ДБ и ПП ще продължават да убеждават, че правят най-доброто за страната, докато ходим на избори на всеки три месеца.

Не може да се отрече, че до някъде плана на ДБ успя. За първи път от 30 години насам те успяха да изперат комунистическата партия и бързо да изтрият спомена за всичките им фалити. Бързо забравиха как техния вожд Иван Костов се прегърна с Ахмед Доган. Днес не само те, но и наследниците на комунистическата партия са бели, нови, чисти, като сълза чисти.  

Шизофренното поведение на политиците започва да става норма у нас. Явно е обаче, че отрочетата на Радев в лицето на ПП и онези десни, които коленичиха пред него никак не се притесняват да го направят абсолютния властващ.

По всичко личи също, че за ПП и ДБ завоят към Кремъл и тоталното ни изпадане от евроатлантическото семейство е по-приемлив, след като зоват за нови избори и ново служебно правителство на Румен Радев.  Този вариант от тях е по-приемлив от това да си партнират с първата политическа сила, определена за такава от над 630 хиляди души, които са гласували доверие на ГЕРБ.  

Така българина безспирно ще ходи до урните или докато най-сетне резултатът не се хареса на ДБ и ПП, което е толкова вероятно, колкото да изпратим македонец на Луната. 

 


Етикети ДБ, ПП, избори 2022
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати