Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Юрий Асланов: БСП допусна колосални грешки в самата кампания

Мнения

Юрий Асланов: БСП допусна колосални грешки в самата кампания

Снимка:

Объркани бяха цел, стратегия и тактика, смята той

Тази неделя ще се състои извънредният конгрес на БСП, какви са вашите очаквания?

Определени очаквания нямам, освен едно – в някаква степен партията да спре с вътрешните раздори и да се обедини с оглед на краткото политическо време, което ѝ е дадено да се подготви за важните местни избори. Дали това ще се случи, аз не знам!

Кои са основните причини за загубата на БСП на Евроизборите? Все пак партията влезе в предизборната кампания със самочувствието, че след нея ще поиска оставката на правителството.

Бяха налице всички предпоставки и обществени очаквания да спечелим изборите, но това не се случи заради колосални грешки в самата кампания. Аз не бих могъл да започна да ги изброявам. Те бяха комбинация от грешно поставена цел, грешна стратегия, грешна тактика. Всичко накуп! Това доведе до този резултат. ГЕРБ беше в най-слабата си форма, въпреки това победи! Така че, не може заслугата за тази победа да е на ГЕРБ, тя е на БСП!

Как бихте коментирали поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова, какво е влиянието ѝ в момента?

Ще избегна коментар на този въпрос. Това не е най-важното.

Какъв е пътят на БСП оттук нататък?

Пътят е партията да се върне на терена на идеите, където винаги е била силна, да се опита да събира около тези идеи хората – не да ги разделя. И да привлича хора за своите принципи и дългосрочни политики, които е отразила в своята програма и в устава, повече хора на своя страна.

Интервю на Андреа Драганова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още