Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин: Де факто няма оставка, Нинова може да обяви, че я оттегля тази неделя

Политика

Вигенин: Де факто няма оставка, Нинова може да обяви, че я оттегля тази неделя

Снимка:

Избързахме и се оказа, че хората не са готови да ни повярват, смята социалистът

Оставката е „емоционална постъпка на Нинова”, а всичко случило след това, доказа, че е грешка, заяви Кристиан Вигенин пред БТВ.

„Резултатите от изборите не предполагаха лидерът на БСП да си подаде оставката. При това оставка, при която бяха заявени някакви намерения, но не бяха предвидени следващите стъпки”, смята Вигенин.

Според него „де факто няма оставка” и Нинова може да обяви, че я оттегля  пред партията тази неделя. „Така или иначе мандатът ѝ изтича догодина”, допълни той, а сега е „по-важно да се концентрираме върху анализ” на причините за изборните резултати.

В неделя ще се проведе извънреден конгрес на БСП, но не се знае дали наследникът на Нинова ще бъде избран на него, или както гласи новият правилник – от всички членове на партията.

Кристиан Вигенин смята, че трябва да се сключи примирие преди конгреса, защото това няма да помогне за партията на местните избори.

„Нинова има своите грешки, но в националния съвет се формира коалиция на реванша. Тя си отвори много фронтове”, смята Вигенин и отбелязва, че изборът на нов председател трябва да е „реална алтернатива и да видим сблъсък на идеи”.

„Създадохме очакване, че ГЕРБ се срива и ние сме готови да поемем властта. Опитахме се да превърнем тези евроизбори във вот на доверие или недоверие към Борисов. Избързахме и се оказа, че хората не са готови да ни повярват. Ние имахме визия, но хората не видяха хората, които ще реализират тази политика”. Това е анализът на Кристиан Вигенин за изборното поражение на БСП.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още