Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Антон Тодоров: Човек на Черепа отново наложен за водач на листата на БСП в Монтана

Мрежата

Антон Тодоров: Човек на Черепа отново наложен за водач на листата на БСП в Монтана

Снимка:

Антон Тодоров, zonanews.bg

Сегашният депутат от БСП Атанас Костадинов отново бе наложен от Нинова за водач на листата на БСП в Монтана, въпреки острите протести на местните червени членове и симпатизанти. Тези, които помнят повече, ще се сетят, че неговото налагане от Нинова в началото на 2017 г. като водач доведе до страховити разпри и сблъсъци там. Днес Нинова отново доказва думите на Георги Гергов, че „няма спирачка“ и отново сложи Атанас Костадинов за водач в Монтана. Причината той да е толкова неприемлив дори за червените там е, че като проектант на водния цикъл в града и главен консултант носи вина за това, че водопроводните тръби са покрити с пръст, богата на арсен. От 2005-а до 2009-а Костадинов е зам.-министър на околната среда и водите. Година и половина след краха на социалистите на последните парламентарни избори Костадинов е низвергнат в партията си, но започва многообещаващо бизнес начинание.

През август 2010 г. Васил Божков-Черепа създава ООД „Нове Дивелопмент“. В средата на септември 2011 г. днешният водач на листата на БСП в Монтана става съдружник с „Нове Холдинг“ на Васил Божков в ООД-то „Нове Дивелопмент“. Тази фирма от холдинга на Божков се помещаваше в централата на Черепа в София на ул. "Московска", а управител и собственик на 20 %от капитала беше Атанас Костадинов. Той е бил на тази позиция до април 2013 г. - месец преди предсрочните парламентарни избори, когато е прехвърлил собствеността си на „Нове Холдинг“ на Божков. Няколко месеца по-късно е назначен за трети заместник-министър на околната среда и водите със заповед на премиера Пламен Орешарски в правителството на БСП и ДПС.

Иначе, Корнелия Нинова няма нищо общо с Черепа. И БСП няма нищо общо с Черепа. Също както и Мая Манолова няма нищо общо с Черепа - въпреки, че е ходила да му гали ритоните в офиса, както свидетелстват снимкови материали, разпротранени преди няколко месеца. А не да му иска пари за кампанията си 2019 г.

Името на Атанас Костадинов беше замесено през 2008 г. в скандал с купуване на гласове на частичните избори в монтанското село Доктор Йосифово, спечелени от кандидата на левицата Цело Илиев. В крайна сметка прокуратурата повдигна обвинения на четири лица от ромски произход за купуване на гласове в полза на БСП, но не откри пряка връзка с Костадинов.

Водачът на листата на уж социалната партия Атанас Костадинов е най-заможният сред депутатите от област Монтана, показват данните от имуществените декларации, публикувани на страницата на КПКОНПИ. Няма как да е иначе, другарят Васил Божков не си оставя хранените хора без „мамбо“. От документа е видно, че социалистът има 147 620 лв. налични пари, 52 563 лв. влог в банки, дал е назаем 374 674 лева и те са вписани в графата „вземания“.  

 


Коментари (5)

Този път няма да допуснат случайни хора.
04.02.2021 21:19 / Отговор
Надблюдател И за Кака Курни "парите не миришат"! Скачаше ентусиазирано, как някои с "широко отворени портфейли" искали да и отнемат партията,но като и замирише на парички, в готова отново да стане "благосклонна"!
04.02.2021 21:32 / Отговор
Живко Корнелия Нинова се прави на принципна спрямо Гергов, но няма нищо против Румен Овчаров. Не мога да разбера с какво двамата са различни.
Нинова води БСП към катастрофа. Тя се държи като диктатор и гони всеки, който мисли различно от нея. Ще превърне партията в електорално джудже.
БСП са наследниците на бившите комунисти от БКП. Те не могат да бъдат алтернатива на нищо. Искат само да вземат от работещите и да дават на себе си. Не, мерси!
04.02.2021 22:33 / Отговор
Z Ако Нинова ликвидира БСП, ще се запише в историята и ще я запомним с това добро. А дано! Не е нормално тази 100 годишна опръскана с кръв партия, съсипала съдбите и живота на няколко поколения българи, физически унищожила огромна част интелигенцията на България, виновна за няколко национални катастрофи, днес да е в парламента и да се ползва със субсидии от нашите данъци. Не се намериха юристи, които да я осъдят за престъпленията и да я забранят. Никога не съм гласувал за някой, дори бегло свързан с тях и никога няма да го направя. Само с това мога да допринеса в личен план срещу тази несправедливост - продължаващото съществуване на БСП/БКП .
05.02.2021 17:50 / Отговор
Пенсионер Е, то остана и Черепа да изникне някъде в списъка от кандидатдепутати на Комунистическата Партия. Все пак не е сигурен в "Българско лято".
09.02.2021 13:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още