Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ОТ АРХИВА: Как водач на листа на БСП не успя да стане зам.-министър заради връзки със СИК

Политика

ОТ АРХИВА: Как водач на листа на БСП не успя да стане зам.-министър заради връзки със СИК

ОТ АРХИВА: Как водач на листа на БСП не успя да стане зам.-министър заради връзки със СИК - Tribune.bg
Снимка:

През 2013 Иван Иванов успя да се задържи за едва няколко часа в МВР, но сега стана водач в Шумен

btvnovinite.bg, Публикувано в 22:49 ч. 19.06.2013 г.

Пореден кадрови гаф сътвори правителството на Пламен Орешарски след назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Часове, след като членовете на двете официално управляващи партии - БСП и ДПС, "се покаяха и поискаха прошка" от хората, протестиращи шести ден срещу "повишението" на депутата от ДПС, експертният кабинет на Орешарски обяви назначаването на петима зам.-министри.

Сред тях е Иван Валентинов Иванов, който бе определен за заместник на Цветлин Йовчев в МВР.

Според кратката му визитка от съобщението на правителствената пресслужба, в последните шест години е главен юрисконсулт на "Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на "Воинтех" ЕООД в Шумен.

Проверка на вестник „Капитал" в информационната система ДАКСИ обаче показва, че през 1995 г. Иванов става управител на шуменския клон на силовата групировка СИК. С нея е свързан и баща му - бизнесменът Валентин Иванов - Шошо.

Тази информация бе мигновено разпространена в много медии и предизвика мигновената реакция на Цветлин Йовчев. Вътрешният министър поиска оставката на новоназначения си заместник Иван Иванов по-малко от два часа след съобщението на Министерски съвет за назначаването му.

„Оповестените от медиите данни за зам.-министър Иван Иванов не позволяват оставането му на работа в МВР,” категоричен бе Цветлин Йовчев пред агенция "Фокус".

„Затова незабавно поисках оставката му от поста. Неговата кандидатура не е мое предложение, приех политическо назначение, предложено на министър-председателя от парламентарната сила, която е излъчила г-н Иванов като депутат в 42-ото Народно събрание. Аз самият се запознах с него едва днес,” уточни вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Иван Иванов е избран за депутат от Коалиция за България от 30 МИР Шумен с гласовете на 26,61% от избирателите.

Пред БНР Цветлин Йовчев обясни, че не е познавал Иван Иванов и не е бил запознат с „кариерното му развитие”. Вътрешният министър смятал депутата за политическо назначение, което щяло да помогне за реформата в МВР.

Последва мигновената реакция на министър-председателя, който уволни новия зам.-министър. Прессъобщението бе поместено на страницата на правителството около 22:00 часа вечерта.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Тартаковер Бил управител на шуменския клон на силовата групировка СИК, а сега станал кандидат на БСП...!??
Груба грешка в равна позиция. Има такъв шаблонно хумористичен израз, с начало от шахмата. Мястото му е било в ГЕРБ. Там и само там му е било мястото, САМО ТАМ!!! лидерът е между основателите на тази бандитска групировка! Влюбените в този бандит могат да скърцат със зъби от безсилие, могат да мразят онзи който им го казва, да го хулят, псуват по най-гнусен начин, но НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ МИНАЛОТО ! Това е написано в неговата биография, има го в Уикипедия, има го в посолството на най-известната държава зад Океана.
А аз мога само да се усмихвам, представяйки си облещените питекантропи, зъбните колелца които тракат паразитно в главите им, без да могат да произведат качествена мисъл, с която да прикрият истината.
04.02.2021 18:00 / Отговор
КОМУНИСТЪТ РУМЕН РАДЕВ, СВЪРЗАН С ВИС1 /2(чрез АЛ. МАРИНОВ-МАЙСТОРА)............. ЯВНО Е СВЪРЗАН И СЪС СИК(ЧРЕЗ ИВАН ИВАНОВ - БОС В БСП-ШУМЕН)...
ГЕНЕРАЛЪТ-МУТРА НАПРАВИ ГОЛЯМ ШЛЕМ...... ОТ МУТРИ....
....... ВИС1 /2.......
.........СИК.........
.........ЧЕРЕПА......
.........БРАТЯ ГАЛЕВИ........
04.02.2021 18:18
Право на мнение: Тартакович, непрекъснато се хвалиш и самоизтъкваш по най-отблъскващ начин, макар и без да споменаваш думата ерудит, ерудиция. НО, ВСУЕ! Много си повърхностен (особено в медицинските си познания).
ПОСЛЕДНОТО ти изхвърляне:
"Това може да повиши тяхната (на БСП) РЕНТАБИЛНОСТ (?!?) в обществото, "
Значение на думата рентабилност:
"Банков термин: относителен показател за ефективността на производството, изразяващ степента на доходност на произвежданата продукция."
Коментират те, защото само ти си толкова всеяден, натрапчив, злобен, разюздан, циничен, фанатичен, нарцистичен без покритие "коментиращ".
Поведението ти напомня за думите на Доган, казани на митинг (2009), че ДПС е като бацил, където влезе не излиза.
04.02.2021 18:34
Таракане, Пак се изхождаш по своя характерен гнусен начин! Борисов е Премиер на България вече трети мандат, и е достатъчно добре познат на българите ,за да обясняваш какъв е бил! Най-добрият Премиер на Прехода, неслучайно ГЕРБ е отново първа политическа сила, въпреки неуморният труд на такива Помияри като тебе!
04.02.2021 21:11
Пак си изпусна нервите ами,останалите видни ченгета водачи на листи като Б.А. в Перник и водачката и на партията и още 5-6 и тях ли ще ги направиш гербаджии ,а това за Уикипедия е нагла клевета,но няма още закон за такива писаници с които си набирате електорат,ако оценяваш мисълта си за качествена,явно много си се надценил,това е вече диагноза.
05.02.2021 02:21
Тартаковер В коментар хвалещ Борисов с главни букви пишеш Премиер и Помияр..!? Поздравления за находката !
04.02.2021 21:30 / Отговор
Ха ха, Таракане , верно си тъп! Само че Премиер ставаше въпрос за Борисов, а Помияр...лично за тебе! Все е с главна буква , гордей се !
04.02.2021 21:35
ТАРТАКОВЕР ОТ 16-Я ЕТАЖ................ Е ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТЕН................................... ЕЖЕДНЕВНИ УПРАЖНЕНИЯ(ИЗПРАЖНЕНИЯ)........
04.02.2021 22:11

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети