Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. България изгрява на енергийната карта на Европа

Мрежата

България изгрява на енергийната карта на Европа

Снимка:

*Коментарът е публикуван в информационна агенция ПИК

България най-сетне ще изгрее на енергийната карта на Европа с ключово значение за снабдяването с газ на целия континент. Свързването с втората тръба на Турски поток и преминаването й през страната ни е сред най-големите икономически постижения през целия преход. Не случайно "Газпром" прояви интерес да участва в проекта.

А той ще ни донесе печалба от минимум 4,35 млрд. лева през следващите 20 години и превръща България в незаобиколим икономически фактор, благодарение на газопреносната инфраструктура, която ще изградим и която може да се ползва още 50 години.

Затова и признанието за големия успех на премиера Бойко Борисов и енергийната министърка Теменужка Петкова бе получено на мига и от опозицията. Ожесточените критици на кабинета от БСП първи подкрепиха проекта в парламента вчера и заявиха, че новината е една от най-добрите за страната ни в последните години.

Реалното значение на това постижение обаче далеч надхвърля чисто икономическата изгода за България. По-важното е, че включването на България към проекта е ясен знак за позицията на страната ни във външнополитическо отношение и именно това е истински големият успех на Борисов, който вече три години неуморно гради нов имидж на страната ни навън - на стабилна държава, която е предвидим и сигурен партньор за добрите политики и инвестиции. Стотиците му вече срещи с големите световни лидери дават реални плодове и доказват, че е не просто успешен премиер, но и държавник с визия.  


Коментари (1)

lelq А защо се допусна България да залезе на енергийния пазар на Европа???За да няма по препоръка на краварите и Брюксел "роска зависимост".
06.03.2019 13:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив