Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Върви се към „Български поток“

Политика

Борисов: Върви се към „Български поток“

Борисов: Върви се към Български поток - Tribune.bg
Снимка:

Ние сме първи на входа и трябва да свършим най-много работа, заяви премиерът

Задоволство от съобщението на „Газпром“ показа министър-председателят Бойко Борисов. По-рано днес стана ясно, че руският газов гигант е пуснал официална информация, че иска да резервира капацитет за транзит на природен газ на границата ни с Турция.

Премиерът коментира темата на летище София, след като се върна от официално посещение в Мароко.

„С днешната позиция на „Газпром“ се върви в посока за т. нар. „Български поток“, който ще премине през наша територия. За да се премине към третата фаза, българският държавен регулатор трябва да одобри предложението. Досега всички условия са били необвързващи, сега обаче се отива на трета фаза, която вече е обвързваща“, заяви пред журналистите Борисов.

„Това не е само български интерес и българско решение, защото зад нас чакат сърбите, и унгарците и австрийците. Ние сме първи на входа и трябва да свършим най-много работа. Доста месеци вече се работи по темата. В Европа го наричат Балкански хъб „Балкан“, руската страна предпочита газоразпределетел, но става въпрос за едно и също нещо“, обяви министър-председателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Гад Заеби Предателят в слугинаж на жидоянкините САЩ ритна ЮП с капацитет 63 млрд куб. метра, сега е надява на някакви си 10 млрд. - милостиня от Путин и султана.
09.02.2019 12:06 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати