Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Борислав Зюмбюлев: Душманите на Бойко Борисов пресолиха манджата

Мрежата

Борислав Зюмбюлев: Душманите на Бойко Борисов пресолиха манджата

Борислав Зюмбюлев: Душманите на Бойко Борисов пресолиха манджата - Tribune.bg
Снимка:

Както всичко в живота, най-важното нещо е мярката. Компроматните атаки, на които е подложено правителството, щяха да имат по-голям ефект, ако авторите им не бяха прекалили. Всичко изглеждаше премислено, координирано, но и донякъде убедително, до момента, в който се появи снимката на спящия Бойко Борисов и той моментално от лош се превърна в жертва. Това коментира главният редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев във „Видеозавещание: Душманите на Бойко Борисов пресолиха манджата“.

Ето какво още казва:

Човек, когото непрекъснато записват, заснемат дори, когато спи. Ако се бяха ограничили до кадъра кюлче в чекмедже, независимо от всички въпроси, които повдига тази снимка - дали е автентична, дали е манипулиран файла на снимките и това същото чекмедже ли е, пропагандният ефект за организаторите щеше да е далеч по-голям.

Но така се създава усещането, че поръчителите на тези снимки не искат да уличат министър-председателя в корупция, а просто да му покажат, че е в ръцете им и могат да злоупотребят с него докато спи не само със снимка.

И така Борисов събужда симпатии, въпреки, че очевидно целта е била друга. Но в българското общество, обременено тежко с наследството на Държавна сигурност, това някой да те следи, снима и записва постоянно е много лошо нещо, независимо от това какво се казва в създадените документи. Нищо старо не е забравено, но това ще се обърне срещу самите създатели, които и без това страдат от обремененост за връзки с комунистическите служби. Сега сами се разобличиха и така бламираха собствените си проекти.

Нима са мислили, че някой ще се довери на хора, които записват с телефон разговора на събеседника си с трето лице? А по въпроса с рушветите - по българското обичайно и писано право, този, който дава подкуп е също толкова виновен, както и тоя, който получава. И двете страни получават облага, която не им се следва. Затова от години има радетели на това, провокацията към подкуп да се декриминализира, за да могат да се ловят по-лесно подкупните чиновници и съдии, но това все още не е факт.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

АСЕН ИЛИЕВ БЮМБЮЛЕВ, НЕ ТИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА РЪСИШ ТЪПОТИИ БЕ? :)
21.06.2020 20:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати