Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Breaking.bg: Рашков „разследва машините“, еднодневната проверка без резултат

Мрежата

Breaking.bg: Рашков „разследва машините“, еднодневната проверка без резултат

24 часа вече няма нито вест, нито кост от усилията на Бойко Рашков в разследването на появилите се незнайно откъде над 600 нелегални машини за гласуване.

След като стана ясно за „изплувалите“ отнякъде още 199 устройства за гласуване във военното училище „Тодор Каблешков“ онази вечер, Рашков, който мълча пет дни, реши да действа сутринта в четвъртък или му казаха да действа.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди спешна проверка, която да изясни в детайли въпроса с новопоявилите се машини на „Сиела Норма“ АД. Срокът на проверката беше до края на вчерашния ден. След приключването й обществото трябваше да бъде уведомено за резултатите. Това съобщиха от МВР в 9,30 часа в четвъртък. Резултати обаче нямаше, за днес е обявен брифинг на МВР.

На обяд вчера в Кърджали временният вътрешен министър информира журналистите, че нямало данни с тези машини да се манипулира вота без да се позове на нищо.

Докато Рашков вилнееше в Кърджали, главният секретар на МВР Петър Тодоров привика на среща шефа на „Сиела-Норма“ Веселин Тодоров. Това беше димна завеса, която трябваше да покрие скандала с машините. На придворни журналисти беше съобщено под сурдинка, че Тодоров бил викнат на разпит, което изобщо не отговаря на истината. Според информирани хора в МВР шефът на „Сиела“ е бил на среща с главсека Тодоров в рамките само на 20 минути, което няма нищо общо с какъвто и да било разпит, твърди Breaking.bg. По-скоро точно обратното. Приятелска среща на кафе на главния секретар с приближения на кръга „Капитал“, Мая Манолова и Демократична България Тодоров. Двете партии бяха най-яростни противници на решението на ЦИК да се броят разписките от машините.

Най-сетне се размърда и прокуратурата. В Софийска градска прокуратура има образувано производство за скандала с никнещите като гъби устройства за гласуване на различни места в София, които сериозно подкопават вярата в честността на изборите на 14 ноември.  


Топ новини

виж още

Актуална тема