Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Добромирова: България отива на избори

Мрежата

Добромирова: България отива на избори

Добромирова: България отива на избори - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Ивет Добромирова

Аз съм лошата в страшния филм и минавам да ви кажа истината, която толкова много мразите.

България отива на избори

Това стана ясно още с оттеглянето на ИТН от правителството. Оттам нататък ПП дирижират предизборната си кампания и всичко, което извършват в публичното пространство е част от предизборния спектакъл.

Основна теза в предизборната кампания на ПП е, че те са жертва на мафията, която ги сваля. Това е същата мафия, която ги качи на власт, но сега тя стана лоша мафията, която ги свали от властта.

Като жертва на мафията, която ги сваля, те трябва да изиграят ролята докрай:

- Да откажат да се явят на консултация при президента в указания от него ден и час

- Да направят опит за съставяне на правителство като на всеки етап подчертават, че те много искат, но мафията им пречи да събере мнозинство

- До обявят програма - тази, която не изпълниха за 6 месеца и да я заложат за следващите 6, която е и тяхна предизборна платформа

- Да търсят гръмко 121 депутати, които да гласуват това правителство, при положение, че е очевадно, че това е плаващо и крайно съмнително мнозинство, което не може да гарантира нищо. И най-вече гаранции за това мнозинство не могат да дадат ПП, но те винаги имат оправдание - мафията ще ги свали отново.

- Да се събере митинг на жълтите павета, на който лидерите на ПП да обявят и намерят легитимация на твърденията си, че мафията ги сваля.

Тази предизборна платформа на ПП вече е изпробване и сработи. По този начин се разигра сценария с гражданството на Кирил Петков. Единствената предизборна кампания, която ПП реално проведоха беше концентрирана в този казус. И той пак беше жертва на мафията. Нищо, че междувременно се сдружи с нея, за да стане министър и премиер, въпреки че наруши конституцията.

Уви.

И след цялото това шоу се гответе за коалиция ПП, ДБ и ГЕРБ.

ПП И ако във Великобритания имат такива като Хю, които да им кажат истината за това какво следва, у нас няма такива герои.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети