Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Христо Стоянов: Една партия, създадена от Дядото, не може да не бъде разрушена от бабите

Мрежата

Христо Стоянов: Една партия, създадена от Дядото, не може да не бъде разрушена от бабите

Снимка:

„В БСП липсва аристокрация и интелигенция. Именно интелигенцията създава визия. Каква представа можеше да създаде Корнелия Нинова пред хората или Елена Йончева? Те нямат визия за бъдещето. Единственото, което имат е нападане буквално като селски клюкарки. Аз съм бил женен в Крушовица и знам точно манталитета на този тип женици. Корнелия Нинова се е измъкнала от селото, но селото не се е измъкнало от нея. БСП е болна от прогерия – болестта на преждевременното състаряване. Една партия, създадена от Дядото, не може да не бъде разрушена от бабите. В БСП няма потенциал, няма млади хора, не може да гледа напред“. Това заяви в интервю пред Faktor.bg писателят Христо Стоянов.

Според него ставащото в БСП се припокрива с тезите на Густав Льо Бон в „Психология на тълпите“.

„В БСП няма хора, които да създават идеи и представи, затова се сливат в едно безформено тяло. На интелектуалното острие Иво Христов почти не му беше дадена думата по време на цялата предизборна кампания, защото той самият вече се е слял с тях. Къде беше Тома Томов? Та той мълча през цялото време. Никой не забеляза тези странни неща. Интелектуалният потенциал на БСП беше сритан под масата, ритан по кокалчетата и мълчеше през цялото време. Аз не можех да си представя, че Тома Томов ще излезе да закудкудяка в един тон с останалите“, коментира той.

Според него интелигенцията в БСП се е срамувала да участва в кампанията.

„Тома Томов и Иво Христов не могат да се слеят с тази предизборна тълпа. Страшното на партията е, че тълпата взе надмощие над интелекта. Оттук нататък започва тоталният срив на левицата. Тя трябва да знае, че повече интелектуалци от ранга на Дядото няма да се появят, а ще имат само от нивото на „бабите“, предупреди Стоянов.

„Не знам дали „старите петли“ в БСП ще вирнат гребени, защото и те са вече на години. Не мога да си представя поведението на Томата (Тома Томов – б.р.) преди 30-40 години в подобна ситуация. Нямаше да бъде същото. В БСП се оказа всъщност, че има много примиренческа интелигенция, което показва нейната история през последните 70 години. Т.е., това е още едно доказателство, че ние нямаме интелигенция, а примитиви с някакви интелектуални мускули понякога“, казва той.

Стоянов е категоричен, че Елена Йончева няма държавническо мислене.

„Много е лесно да търсим кусура и да насъскваме народа срещу политиците, но вече е друго, когато ти самият влезеш в политиката. Тогава трябва да разбереш, че реалностите са много по-различни, защото тук вече действат законите, а не конюнктурата на медията. Йончева е поредното доказателство, че в България всеки прави това, което не му е работа. Ако тя беше журналист на БСП в момента, щеше да свърши много повече работа, отколкото като политик в БСП. Всеки журналист, който е влязъл в политиката, се е провалил и като журналист, и като политик. Нима се реализира съветникът на Румен Радев Иво Христов? Той също няма да остави диря нито в журналистиката, нито в политиката. Ще остави само важната диря на охлюва“, смята писателят.

Васил Василев, Faktor.bg  


Коментари (1)

БС2003 Пълни глупости. То въобще нивото на анализите у нас е най-често под морското равнище. И световно неизвестният писател не прави изключение.Пождозирам, че с глупостите си иска да остави своята диря в историята.Дори и това е съмнително, защото такива като него с лопата да ги ринеш, а историята не може да се пърни само с тъпотии...
28.05.2019 10:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още