Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кметът на Банско: Какво още искате „зелени“ господа?

Мрежата

Кметът на Банско: Какво още искате „зелени“ господа?

Кметът на Банско: Какво още искате зелени господа? - Tribune.bg
Снимка:

Това наистина е преломен момент, в който ще стане ясно дали България иска да има планински туризъм, смята Икономов

„Какво още искате „зелени“ господа?“ – този въпрос задава кметът на Банско Георги Икономов във Фейсбук. Поводът е, че екоактивисти са внесли в Министерски съвет доклад, с който призовават да се разработи визия за опазване на природното богатство.

„Нима не знаят, че имаме действаща Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма с хоризонт до 2030 година, приета от Министерски съвет през 2014г.? Нима не знаят, че има изработени планове за развитие на нашия регион на общинско, областно и регионално ниво в изпълнение на Закона за регионалното развитие?  Ако не знаят, да прочетат!  Или просто хвърлят в пространството поредната манипулация, с която да продължат да държат в режим на „изчакване” развитието на планинските региони в България?  И в тези стратегии е казано всичко!

Стратегии имаме предостатъчно! Имаме и съдебни дела, протести, безспирно говорене без чуваемост, имаме изгубени години....СТИГА!

Това наистина е преломен момент, в който ще стане ясно дали България иска да има планински туризъм или не. Не е нужно да откриваме топлата вода. Имаме примера на редица близки и по-далечни планински държави. Нека стартираме процеса на здравата основа на адекватни закони!

За да не остава място за спорове!

За да не остава място за зелен популизъм!“, пише още Икономов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Кирил Какво още ще искат
25.01.2019 22:43 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати