Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Лалов с поредна атака срещу своите, обвини ги в схема за усвояване на пари от СО

Мрежата

Лалов с поредна атака срещу своите, обвини ги в схема за усвояване на пари от СО

Лалов с поредна атака срещу своите, обвини ги в схема за усвояване на пари от СО - Tribune.bg
Снимка:

Общинският съветник от ДБ Методи Лалов отправи нови обвинения и крикити към своите. Според бившият съдия колегите му от СОС взимат неправомерно хиляди левове за работа, която реално не са извършили. Лалов стига и по-далеч, като не само иска да се откажат от парите, но разкрива, че до този момент общинските съветници на ДБ са взимали тези средства в полза на партията.

Ето и целият пост на Методи Лалов:

Призовавам Христо Иванов (Да, България), Атанас Атанасов (ДСБ) и Владислав Панев ("Зелено движение") да вземат най-сетне политическо решение общинските съветници от "Демократична България" в СОС да престанат да получават по над 2000 лева на месец (над 24 000 лева годишно) без реално да полагат съответен труд за участието им в СОПФ, СОАПИ и ОГФМСП. Нали обещавахме и обещаваме да сме носители на промяната, а не да бъдем част от "Коалицията на софрата" в СОС.

Призовавам общинските съветници от "Демократична България" - Грети Стефанова, Симеон Ставрев и Тома Белев (СОАПИ), Марта Георгиева и Веселин Калановски (СОПФ) и Яна Тодоранова (ОГФМСП) да напуснат незабавно тези общински структури или да се откажат от незаслужените пари.

От самото начало в СОС настоявам тази кражба да се преустанови, а благодарение на мен тя беше намалена наполовина - от 4000 лева месечно на 2000 лева месечно. Половин кражба, обаче, също е кражба, поради което непрестанно настоявам - на вътрешно партийни срещи и публично, това да бъде преустановено. (Моето несъгласие с нея, както и борбата ми за спазване на устава, са в основата на партийната стигма, на която съм подложен.)

И ако преди оправданието на лидерите на ДБ беше, че ДБ няма субсидия, а средства от СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП, могат да служат за издръжка на партиите в коалицията, това вече не е така. Отделен въпрос е, че е недопустимо разходване на средства за каквато и да е цел, включително партийна, щом и самото получаване на средствата е недопустимо.

Преди близо година беше сформирана работна група с участие на представители на всички политически групи в СОС, както и на Борис Бонев, в която участвах и аз. Получената информация показа ясно и категорично, че броят на общинските съветници в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП, както и получаваните там възнаграждения са умишлено раздути, а тези структури съществуват, за да може общинските съветници да си добавят тлъсти суми към възнагражденията. Така се купува послушание, така се осигурява колаборация между управляващи и опозиция.  

Всички участници в работната група, които са и вносители на доклада, гласуван на заседанието на СОС, с изключение на мен гласуваха "за" запазване на сегашното положение, както и за това общинските съветници да продължат да получават безобразно високи възнаграждения, макар и намалени наполовина от досегашните (имената на вносителите на доклада са видими на снимката долу).

Гражданите са на улицата поради наличието на такива "схеми", в които участват хора от всички политически групи, а и т.нар. "независими". Тези схеми няма как да съществуват с моето знание и съгласие, включително мълчаливо и затова ще продължа да пиша и говоря по темата до постигане на справедливо решение в полза на обществения интерес.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Методи Лалов, ДБ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати