Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Михайлов: Кантората, на която Нинова дала 400 хил., водела и личните ѝ дела

Мрежата

Михайлов: Кантората, на която Нинова дала 400 хил., водела и личните ѝ дела

Михайлов: Кантората, на която Нинова дала 400 хил., водела и личните ѝ дела - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на икономиката и индустрия обяви, че по времето на Корнелия Нинова са сключвани договори без търг и конкурс на стойност 400 хиляди лева с определена адвокатска кантора. Съмненията, че кантората не е подбрана случайно се засилват от факта, че тя води личните дела на Нинова с бившия шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов и срещу журналиста Явор Дачков. Това става ясно от адреса за кореспондеция в частните жалби на Корнелия Нинова, който е идентичен при всички дела.

Коментар направи и журналистката Калина Андролова. Тя също попадна под ударите на Корнелия Нинова, която реши да я съди, защото се почувствала зле от коментар на Андролова, че соцлидерката е „банална крадла“. Нинова обяви, че е стресирана, не може да спи от тези думи, като изпитва и неудобство от колегите си, които започнали да я отбягват. „Закачила си жената адвокатската кантора на хранилка към държавните дружества и съди наред, който свари...“, написа Андролова.

Ето и разкритието на Александър Михайлов:

Пост – призив: Моля всички хора, водили съдебни битки с Корнелия Нинова, да видят кантората, която я е представлявала и адреса, посочен от нея и да ми пишат на лично съобщение!

Разкрита е сериозна схема с договори за адвокатски услуги, които най-накрая могат да покажат истинското ѝ лице на обществото!

Схемата с адвокатите на Корнелия Нинова, за която първо аз съобщих, вече е в разследващите органи.

Медиите обаче изпускат най-скандалното: не просто са дадени близо половин милион лева на роднинска фирма. С тези пари (най-вероятно) се плащат личните съдебни битки на Нинова. Вижте фактите:

Вчера Министерството на икономиката и индустрията потвърдиха това, което още на 26 и 27 август аз съобщих.

Масово една и съща адвокатска кантора е била закачена на хранилка към държавните дружества под ръководството на Нинова. От икономическото министерство са изчислили, че договорите с нея са за около 400 000 лв. (сключени и платени само за 2-3 месеца).

Пропуснаха обаче да кажат най-скандалните неща.

Заподозряната като свързващо звено между адвокатската кантора и държавните дружества е Ели Спасова – дългогодишен кадровик на БСП и много приближена на Корнелия Нинова (вижте снимката). Тя е и началник на кабинета в МС на вицепремиера по икономическата политика до миналия месец. Вчера същата бе изключила телефона си и малкото медии, които я търсеха, не успяха да получат коментар.

Още по-скандалното? Същите тези адвокати защитават Нинова по заведените от мен 2 дела лично срещу нея за лъжите ѝ по мой адрес.

С мен се свърза журналист, също попаднал под ударите на Нинова, заради негова публикация. Срещу него е заведено дело от нея, по което тя се представлява… пак от същото адвокатско дружество.

Затова е важно всеки, който е в съдебни битки с Нинова (в момента или в минал период) да провери адреса, посочен от нея за кореспонденция и призоваване: ако е ул. „Шишман“ – пишете ми, това е пак същата тази кантора.

Да не забравяме, че Ал Капоне е влязъл в затвора за данъчни престъпения. Може пък адвокатските договори да са това, което…. ще покаже истинското лице на един определен политик.

Вместо финал:

Спомням си казус от 2008 г.: „Батко и Братко“ – срамно, но този евфемизъм дори го има в българската Уикипедия. Тогава, по времето на Тройната коалиция (отново с БСП във властта), братът на шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ бе подписал „случайно“ договори за десетки милиони с ведомството управлявано от брат му. Сега, почти 15 годни по-късно пак същата роднинска схема, но майка-син.

Еволюция - нулева, прогрес – никакъв.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети