Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Румен Радев, а не професор Кантарджиев е за пенсиониране

Мрежата

Румен Радев, а не професор Кантарджиев е за пенсиониране

Служебното правителство е загубило всякакви брегове и хоризонти в отмъстителността си, гласят част от коментарите по темата

Бурни коментари в мрежата предизвика новината за пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев. Той  е поредният специалист, който бива сменен от служебния кабинет.

Недоволни коментари бяха публикувани от част от лицата на ГЕРБ.

„Отстраняването на проф. Кантарджиев е поредното доказателство, че служебното правителство е загубило всякакви брегове и хоризонти в отмъстителността си“, написа в профила си във фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 „Румен Радев, а не професор Кантарджиев е за пенсиониране“, пише в свой пост в социалните мрежи Тома Биков от ГЕРБ.

 Десислава Атанасова от ГЕРБ нападна служебният здравен  министър  с думите:

Като министър на здравеопазването в първото правителство на Бойко Борисов съм работила  с професор Кантарджиев и го познавам като изключителен професионалист.

Във всяка друга държава хора като проф. Тодор Кантарджиев щяха да получат национално признание и уважение,  затова че в критичен момент за държавата пое отговорността да е част от НОЩ, който координираше действията на институциите по време на пандемията от COVID-19.  Той бе един от тези, които бяха призвани да взимат тежките решения,  вложи целия си опит, знания и експертиза в подкрепа на хората и с грижа за живота и здравето им.

Днес служебният кабинет на президента Румен Радев продължава с изчегъртането, отстранявайки  проф. Кантарджиев като директор на Центъра за заразни и паразитни болести с формалния повод, че е  навършил годините за пенсия.

Това, което направиха за България членовете на Националния оперативен щаб няма как да бъде обезценено от кабинет,  за който висша ценност е саморазправата и реваншизма с достойни хора, какъвто несъмнено е проф. Кантарджиев.

 Александър Ненков от ГЕРБ също коментира темата в личният си фейсбук профил:

Не е страшен фактът, че днес са пенсионирали проф. Кантарджиев, а начинът, по който това се случва. Не е случайна българската поговорка: „Няма ненаказано добро“.

Жалко е, че вместо такива хора да бъдат оценени, те получават своята „награда“, затова че се опълчиха на една невидима заплаха със своя авторитет и опит. Лесно е да търсиш недостатъци, сигурен съм, че направиха всичко по силите си, за да ни предпазят, без значение кой управлява и независимо от риска, който поемат със своите действия!

Междувременно на Фейсбук страницата на Министерство на здравеопазването недоволни граждани изразяват мнението си по темата под различни публикации:

 

Мария Величкова

Аз подкрепям проф.Кантарджиев!

 

Анелия Тодорова

Г- министър, виждам, че "изчегъртването" продължава с пълна сила! Вчера сте "изчергътал" и проф. Кантарджиев! Вероятно има малко специалисти с неговата квалификация, знания и експертиза! Защо не го оставихте още известно време, той можеше да бъде полезен със знанията си! Същевременно стотици, хиляди хора, навършили пенсионна възраст, се спотайват на топлите местенца из държавната администрация! Полза - никаква от тях! Вероятно и във вашето министерство има такива!

 

Светлин Тодоров

Аз подкрепям проф. Катранджиев. Вън популистите от здравето!!!!

 

Ася Радева

Колко експерта имаме в България от ранга на проф. Кантарджиев, за да си позволите да го пенсионирате?!

 

Димитър Димитров

Аз подкрепям професор Кантарджиев!  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още