Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мутафчийски посече Бенатова: Докато моите колеги умират, вие се занимавате с глупости!

Мрежата

Мутафчийски посече Бенатова: Докато моите колеги умират, вие се занимавате с глупости!

Мутафчийски посече Бенатова: Докато моите колеги умират, вие се занимавате с глупости! - Tribune.bg
Снимка:

"Докато моите колеги умират, вие се занимавате се глупости и ми изчислявате с едно моливче". С тази реплика генерал Мутафчийски преряза като със скалпел провокациите на Миролюба Бенатова, предава Novini.bg.

Бившата журналистка на bTV и Нова телевизия бе отишла в кабинета на генерала с явната идея да търси скандала и да го провокира.

Впечатление прави, че тя повтаря израза "пробив в системата" почти постоянно.

От въпросите ѝ лъхаше тежка некомпетентност, която се опитваше да прикрива с клатене на глава. Нервността, обаче я издаде.

Генерал Мутафчийски стоически понасяше еднообразните ѝ и провокативни питания, но в един момент стана, прекъсна я и я отпрати към стоянката с такситата.

Вижте част от репликите на Бенатова, с които тя явно искаше да подцени денонощните усилия на българските лекари в битката срещу коронавируса:

- Защо се стигна до появата на точно тези гнезда на заболели?

- Питам имало ли е пробиви в системата?

- Начинът, по който системите започнаха да изпълняват препоръките, доколкото бяха дадени от Щаба, не бяха реципрочни на посланието. Нямаше синхрон в тези системи така, че хората да се чувстват защитени.

- Имаше хора, на които им се отказваше да бъдат тествани, такива, на които им беше трудно да стигнат до лекар и трети, които влизаха безпрепятствено заразени в България.

- Защо толкова държахте парковете и планините да бъдат затворени?

- Ще се взимат ли под внимание тежките случаи? Защо не се определя от тежките случаи и смъртността дали ще се затегнат мерките?

- Тези усилия се обезсмислят, когато някъде има пробойна.

- Няма ли да катерим пика на заболяването винаги, когато се удвои броят на тестовете?

- Защо трябваше да се насажда чувство на вина по отношение на хората, които напускат града?  От друга страна, когато в някакви професионални системи се намери пробойна, да има толерантност или неглижиране на тази пробойна?

- Има ли пестене на тестове?

В отговор на несъществените въпроси на Бенатова, ген. Мутафчийски ясно подчерта, че ние не сме Германия.

"Преценихме, че германският модел е непоносим за нас, защото не може да отговори здравната система на това нещо. И заради това ще формулираме израелският модел, който казва над 100 новозаразени на ден за 3 поредни дни - преосмисляне на мерките", категоричен бе шефът на Националния оперативен щаб.

Направихте ли си малко труд да видите кои подлежат на тестване в Германия, в Съединените щати? При нас са много по-широки критериите за тестване, това ви го гарантирам и го няма никъде в света, отсече ген. Мутафчийски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Кико Не г. Професор, при Бенатова се забелязва начален стадий на застаряващата жена! Но сигурно има и други симптоми:студени или топли вълни, нощно изпускане и т. н.
16.05.2020 15:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети