Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Но новото модерно не е „Съединението прави силата”, а „Всички срещу ГЕРБ”

Мрежата

Но новото модерно не е „Съединението прави силата”, а „Всички срещу ГЕРБ”

Снимка:

От Фейсбук профила на Милена Дамянова

Честността в политиката има висока цена, а още по-трудно се отстоява. В първия ден на новото 45-то Народно събрание бяхме честни. В направеното и в несвършеното, в постиженията и в неуспехите, в отговорността!

Но новото модерно не е „Съединението прави силата”, а „Всички срещу ГЕРБ”.

Изборните резултати за някои очевидно нямат значение. В речите от трибуните на новите стари парламентаристи имаше много за обединение, единение, грижа, развитие, справедливост, мисъл за народа и т.н. Но думите за разплата, за мъст, за наказания, за обвинения, за властоимане и власторазпределения бяха повече. И носеха мухъла на миналото, не заряда на бъдещето. Политическият инатлък и реваншизъм никога не са били добра основа за развитието на страната ни. Обикновено ни хвърлят в криза. Но това е друга тема.

Казаха, че парламентаризмът бил се върнал в сградата на Народното събрание. Ако връщането на стари лица в новите формации се брои за парламентаризъм – така е. А най-новите от новите постъпиха като онези политици, които заклеймяваха – забравиха обещаното. „Има такъв народ” официално се отказаха от мажоритарния вот.  Затова пък решиха, че в основния дневен ред на обществото е въпросът за партийната субсидия. 

Новият парламентаризъм в действие!

А исках да напиша за отговорността, съгласието, компромисите и единството. Защото промяната, която води напред, се постига само чрез тях. Но явно няма да е днес.  


Коментари (11)

РУМЕН РАДЕВ (АГЕНТА НА УБИЕЦА ПУТИН).... ИЗПЪЛНЯВА ЗАДАЧАТА..... : .
РАЗЧЛЕНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, КАТО ЕДИННА ДЪРЖАВА, КОЯТО Е ТРЪН В ОЧИТЕ НА РУСИЯ, ЗА НЕЙНИТЕ ИМПЕРСКИ НАМЕРЕНИЯ НА БАЛКАНИТЕ ОТ 120 ГОДИНИ....
В ПАРЛАМЕНТА МУ ПОМАГАТ 165 ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ И МУТРИ.....
...... ОБЩА СТАЧКА НА ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ.......... ДО ОСТАВКАТА НА РУМЕН РАДЕВ И ПРЕДАТЕЛИТЕ......
15.04.2021 22:49 / Отговор
Фончо Лайтмотивът тази сутрин: "след мен потоп".
Мутрата Борисов разпуска щаба по пандемията, крие плана за възстановяване, преживява се като Нерон, който свири на арфа, докато Рим гори. Страхлива и цинична мутра
16.04.2021 08:22
Мимето Какво е "Всички срещу ГЕРБ"? Заплаха? Предупреждение? Закана за разправа? За да си отговорим на тези въпроси, би трябвало да си отговорим какво се крие зад "всички"! На ход са пиарите на ГЕРБ!
16.04.2021 09:48
SOS! Хунвейбини точат зъби.
15.04.2021 23:10 / Отговор
Татулова Г-жо Дамянова, преди малко прочетох биографията на Ива Митева и вече знам на какво, в огромна степен, се дължи ниското качество на законите! Та именно тя е отговаряла за тях и то административно, освен като юридически акт! Да не говорим, че държавните чиновници са деполитизирани, а тя явно не е, да не говорим, че ИТН от скоро е партия, без да спира да е фирма! Голяма критика има за преходните и заключителните разпоредби, та се питам дали знаете кой придава завършен вид на "законотворчеството"?
16.04.2021 08:14 / Отговор
Тартаковер Аз бих задал един елементарен за нормалните хора въпрос, но труден за осмисляне от боковщината тук. При протестите през изминалата 2020 година повечето социолози твърдяха, че 70 % от населението ги подкрепя. Почти същото съотношение се получи в днешния парламент. Как си го обясняват гербаджийските скудоумци? С блестящо управление на Дебелия, а дебилен народ, така ли?
16.04.2021 11:05 / Отговор
Татулова Първо, отговори дължиш ти и такива като тебе, понеже твърдяхте, че изборите са манипулирани и фалшифицирани от "диктатор"! Е как тогава ще са отражение на миналогодишните протести, при нормална избирателна активност, ама в условията на диктатура?
Второ, ако смяташ и двете за верни, значи имаш нужда от специализирана помощ, каквато по форумите няма да намериш! Мисля също, че на феновете на един откровен болшевик от ислямистки вид, озлобен срещу всичко и всички по здравословни и сексуални причини, тепърва ще им е жега под задниците! Не сме в 96/97-ма година!
16.04.2021 14:58
Лино СПОКОЙНО НАРОДЕ ИТИЯ ЩЕ СЕ НАИГРАЯТ.
ЛОШОТО Е ЧЕ МНОГО ОТ МОТОТО ИМ БЕ ,ЧЕ НЕ АСКАТ ДА СА В ПАРЛАМЕНТА.
АТЯ КАКВА СТАНА ВСИЧКИ ЛАЙНОМЕТИ СА ВЪТРЕ
И МАЯ МА ,И ХАДЖИГЕНЧО,И ЦИГУЛАРКАТА ,И ГНОМА, И ПИНОКИО.
ХАЛАЛ ДА ВИ СА..
16.04.2021 14:12 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още