Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов в отпуск от утре: Младите, които искаха по-добър живот, бяха използвани

Политика

Борисов в отпуск от утре: Младите, които искаха по-добър живот, бяха използвани

Снимка:

Oще в първия ден сме свидетели на излъгани очаквания, коментира лидерът на ГЕРБ

„Съжалявам искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание има излъгани очаквания и стана ясно, че енергията на младите хора, желаещи по-добър живот, беше използвана, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.

Премиерът Борисов напомни, че доскоро усилено се говореше за искането за мажоритарен вот и отказът от него беше определян като „държавен преврат“. „Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, посочи Борисов.

Министър-председателят обърна внимание, че „новите лица“ в парламента в действителност не са никак нови, а добре забравени стари лица и даде за пример Кристиан Вигенин, Атанас Атанасов, Татяна Дончева, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Христо Иванов. „Възхищавам се на младите хора, които се бунтуват, които искат по-добър живот, но съжалявам искрено, че те бяха използвани от платените протестъри. Имаше енергия, имаше млади хора, които действително искат да се променя държавата непрекъснато – именно тези хора генерират енергията и промяната. Но те бяха използвани, за да може тези стари муцуни отново да се намърдат в парламента“, изтъкна Борисов.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че започва сериозна работа по подготовката на новото правителство, което ще бъде предложено от поставените на първо място от избирателите на състоялия се вот. „Трябва да дадем визия как ще изгледа един нов балансиран, евроатлантически кабинет. Трябва да свършим работата качествено и да подготвим добро правителство“ категоричен беше Борисов. Министър-председателят обяви, че възнамерява да работи целенасочено по темата и по тази причина излиза в отпуск, като ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви още, че утре в Народното събрание ще бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост, така че народните представители да имат възможност да решат дали да до приемат. „Ако искат да го приемат, да го надградят. Ако искат да си направят нов план“, посочи още министър-председателят.  


Коментари (35)

чекмеджето в задния двор По-жалка картинка от изплашената мутра Борисов е само Борисов, който просташки си изпуска нервите...
15.04.2021 18:10 / Отговор
Stefan Верно имате нещо в задния двор. Не ви свърта.

Глисти?
15.04.2021 18:23
! Борисов внезапно взе отпуск преди да бъде извикан за изслушване от депутатите. Е , няма такъв страхливец наистина!
15.04.2021 18:23
Хитлер югенд корни, галева, Мултигрупска, все конкуренти на Рада дълбоката.
15.04.2021 18:40
Българин ТИ СИ ЖАЛКА КАРТИНКА! СЪС БЕЗГРАНИЧНА ТЪПОТИЯ
15.04.2021 19:07
Цар Плъх Цар Плъх – не влиза в парламента, цар Плъх не говори с медии, цар Плъх живее в джипка, заобиколен от малки плъхчета-клакьори, които не допускат да му се задават въпроси извън неговия балон – свързан основно с некачествен асфалт, некачествени пътища, мантинели, пънове и краварници... Цар Плъх заплашва от дупката си без да излиза на светло, цар Плъх не води предизборни дебати, цар Плъх е толкова уплашен, че дори не може да подаде оставката си лично. Цар Плъх, когато е изкаран от сенчестата си дупка на чекмеджета с евро и на криминалните си зависимости, вече не е цар, а само плъх, който се крие зад гърба на малките си плъхчета. Логичният завършек на управлението на цар Плъх е неговото позорно бягство от държавността и отговорността на държавник. Цар Плъх пръв напусна потъващия си кораб и се оттегли в „отпуск“, заплювайки институцията на Народното събрание. Цар плъх, не е вече цар, дори не е и жив плъх.
15.04.2021 19:57
Покажи всички
. . . Помиярите като се разлаят на глутница, и все си въобразяват ,че някой трябва да го е страх!
15.04.2021 18:30 / Отговор
РУМЕН РАДЕВ (АГЕНТА НА УБИЕЦА ПУТИН).... ДЕЙСТВА ПО ЗАДАЧАТА:.... : .
РАЗЧЛЕНЯВАНЕ НА ОМРАЗНАТА ЗА РУСИЯ ЕДИННА БЪЛГАРИЯ, ПОЗВОЛИЛА СИ СЪЕДИНЕНИЕТО, НАПУК НА ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ....
ПОМАГАТ МУ 165 НОВИ ЧЕРВЕНИ МУТРИ И БОКЛУЦИ В ПАРЛАМЕНТА...
15.04.2021 21:49
до ! Като си толкова смел защо не пишеш под истинското си име ? Иначе има много хубаво стихотворение :" Патриот е душа дава за наука за свобода , но не свойта душа , братя , а душата на народа " И ти , патриоте ! поради что се срамиш от ИМЕТО СИ ???
15.04.2021 18:31 / Отговор
браво Това стихотворение на Христо Ботев много точно описва продажната душица на Борисов. Поздравления, че го напомняте, Еднокнижника -страхливец, едва ли го е чел, но и без това към него имаме изключително занижени очаквания отдавна.
15.04.2021 18:34
ГалФончо явно си обсебен от името на Борисов , и все за него си се хванал! Знаеме , че от Гей-парада сте лепкаво досадни , ама не прекалявай, че ефектът е обратен!
15.04.2021 18:53
браво Не, ти си обсебен от Тиквата, ако някой го разкритикува и след секунда се появяваш да го защитаваш като Матросов .Жалка гледка си.
15.04.2021 19:58
буцито На летището ли е вече?
15.04.2021 18:36 / Отговор
Само питам... Като го няма Борисов, вече по кого ще лаете?! Защото вие само от тази жлъч и злоба се храните години наред...
15.04.2021 18:45 / Отговор
. . . Ами глутницата помияри ще започнат да се самоизяждат помежду си! Засега само лаят, ама когато се наложи да започнат да взимат решения, тогава ще се разбере колко са боси и кухи! Борисов засега само се гласи да им гледа сеира! Поне с два три хода е напред , затова лаят за да доизлъжат електората! Ще видим , докога ще им вървят номерата!
15.04.2021 19:04
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още