Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Основният постулат на ДС и неговите шапки ГРУ и КГБ беше именно Доброто срещу Злото

Мрежата

Основният постулат на ДС и неговите шапки ГРУ и КГБ беше именно Доброто срещу Злото

Основният постулат на ДС и неговите шапки ГРУ и КГБ беше именно Доброто срещу Злото - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Виктор Димчев

Не разбирам защо толкова много се афектираме от определението „добрите сили“ за една политическа порода играчи.

Ами такива са. Мога да защитя това твърдение.

За разлика от вас, начело на „добрите сили“ са хора, които през последните 30 години са трупали пари, а не просто са харчили.

Верно, с лека помощ. Първо – от бащите и дядовците в системата на комунистическата номенклатура от подполковник нагоре. Второ – от приватизацията, която авторът на икономически анализи в „Работническо дело“ и преподавател в УНСС Иван Костов услужливо раздаде на свои хора предприятия и държавни активи. Трето – от старите „добри сили“, а именно пипалата на умрелия СССР. Четвърто – от фондовете на новия СССР у нас, за последно под умелото ръководство на Херо Мустафа.

За разлика от вас, тези хора са неизменни победители във всяко раздаване на политическите карти. Хората, които сега ще ни спасяват от името на Доброто, са били коалиционни партньори с ДПС, БСП и дори за известно време с хората, които сега наричаме копейки. Приблизително 2/3 от тези морални, почтени, достойни хора при проверка са се оказвали от ДС, но какво е ДС, освен съкращение на Добрите сили?

Основният постулат на ДС и неговите шапки ГРУ и КГБ, беше именно добрата на Доброто срещу Злото. Сега злото е добро и доволен източник на приходи посредством политическите фондации на американските партии. Впрочем – и на европейските, но там не дават така лесно пари. Затова днес сме пред референдум за еврото.

Нямайте съмнение, че ще направят референдум, нищо чудно дори да не приемем еврото или да го приемем както приехме разпада на социализма – десетки години по-късно.

Сега „Добрите сили“ ще обслужат първо себе си, после донорите си, накрая и колегите от другите добри сили – ДС-тата. Няма как и да е иначе, щом лидерите на „добрите сили“ и преди, и сега, са Рашков и Атанасов, Гечев и Овчаров, Костов и компания.

Когато свършат с добрясването на думи, ще си разпределят държавното имане, ще отделят за себе си доволно много и после ще почнат да си говорят с теменужките, защото ще са сърдити на вас, събудилите се от сън бивши зли сили.

Наивниците ще продължат да вярват, мамините синчета и дъщери ще наследят връзките на родителите си, а останалите ще духат супата, сърбат попарата, бършат сополите или просто ще мечтаят за промяна, каквато не ни очаква с Добрите.

Те добрите за това са добри – защото умеят да отделят за себе си, да не дават на другите, да се пазят едни други и да като класическа глутница вълци – силни помежду си и защото се подкрепят.

Ако не вярвате – вижте им муцуните. Те говорят по-добре и от най-доброто.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати