Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Оставката на Симеонов – приета, исканията – изпълнени... Но няколко майки остават на палатка

Мрежата

Оставката на Симеонов – приета, исканията – изпълнени... Но няколко майки остават на палатка

Снимка:

Мрежата изригна срещу „протеста“ на „Системата ни убива“

 

Парламентът прие оставката на Валери Симеонов от поста вицепремиер. Правителството пое ангажимент да изпълни исканията на майките на деца с увреждания, които бяха поставени от протест под наслов „Системата ни убива“. Всеки момент парламентът трябва да одобри Бюджет 2019, в който с разписани допълнителни 150 млн. лева. за хората с увреждания.

Напук на всичко това обаче група майки продължават протеста си на палатка пред Народното събрание. Дори обявиха, че се нуждаят от помощ, защото палатката им тече.

Палатков лагерПалатков лагер

Молбата обаче не срещна търсения отклик. Никой не изразява готовност да ходи да помага с укрепвания на хвърчащите найлони, а шепата жени отдавна изгуби доверието – и на политици, и на общество, и дори на повечето майки на деца с увреждания.

Потребители в мрежата открито обвиниха в рекет няколкото останали протестиращи. Почти всички майки се съгласиха, че е време да се отстъпи и да бъдат оставени политиците да си свършат работата и да изпълнят обещанията.

Вера Иванова, една от многото майки в началото, вече напълно е иззела контрола и дори изгони с полиция последните жени, които призоваха към разум и прекратяване на стоенето на палатки. Според очевидци големият спор е възникнал заради новината, че съдружник на Вера Иванова и зам.-председател на сдружението ѝ е мъж, арестуван за педофилия със собствената си 4-годишната си дъщеря.

Самата Иванова защитава помощника си и твърди че това са „нормални обвинения при развод“.

Много от жените се разграничиха и обявиха, че се чувстват употребени.

„Отвратихте хората, но явно само вие там не го осъзнавате! Правете каквото искате! Сега може да започнете и да ме кълнете, както между другото правите с всеки, който ви е написал, че сте едни платени продажници, но не и МАЙКИ!!! Вие направихте така, че най-святата дума да звучи пошло вече! Ай останете си със здраве, но не очаквайте от никой повече съчувствие!“, пишат интернет потребители под призива за съдействие.

„Проблемът го посочиха други майки, за да сме точни. Ние протестирахме с тези майки почти през цялото време - и в София ходихме, и тук в нашия град до оставката, но е грешка да продължи точно тази форма с палатките“, казва жена.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още