Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Поглед.инфо: Нинова дебне по кьошетата в ЕП знакови евролидери, за да се снима с тях

Мрежата

Поглед.инфо: Нинова дебне по кьошетата в ЕП знакови евролидери, за да се снима с тях

Снимка:

Източник: Поглед.инфо

Дали Корнелия Нинова е причакала в коридора европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, или срещата е била случайна, или нещо друго, за което не се сещам, няма особено значение. Важното в случая е, че именно в коридора на Европейския парламент двете са разменили няколко думи. Това става очевидно от трите снимки и краткия текст за тази среща, които председателката на БСП пусна на страницата си във Фейсбук на 6 февруари.

Тази среща е без никакво значение и до днес изобщо не заслужаваше коментар.

Нямаше и да я коментираме, ако срещата в коридора  няколко дни по-късно не беше безпардонно фалшифицирана, умело вписана между истини и полуистини и дори изведена над заглавието на нещо, което не е ясно в какъв журналистически жанр е написано.

Ето я и фалшифицираната новина:  

"Показателен е фактът,  че Нинова е първият български политик приет от главниЯТ прокурор на ЕС – Лаура Кьовеши. Трудната за комуникация румънка, за среща с която се чака дълго време, направи сериозен жест към Нинова." (зпазен е правописът в статията)

А може и да е истина:

Ако кабинетът на г-жа Кьовеши е в коридора. Или ако коридорът е обичайното място да прави "сериозни жестове" и да "приема политици".

А ето и какво бе написала самата Нинова за въпросната среща:

"Срещнахме се с Лаура Кьовеши в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент. В момента се изгражда Европейската прокуратура. Госпожа Кьовеши започва разговори с държавите членки за излъчване на делегираните прокурори от всяка една от тях. Ние отдавна поставяме въпроса за правилата, по които ще става това в България. Все още няма такива. Госпожа Кьовеши ще посети България през март. Тя изрази надежда, че нашата страна ще излъчи добри делегирани прокурори. Поканих я в рамките на тази визита да се срещне и с опозицията, за да чуе и нашето мнение. Пожелах ѝ успех и резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта."

Повече от ясно е, че разговорът е бил в сферата на куртоазията и се свежда до това, че г-жа Кьовеши е казала, че ще посети България и е изразила надежда да излъчим добри делегирани прокурори, а Нинова я е поканила на среща, когато дойде тук, и ѝ е пожелала успех.

От това до твърдението, че "Нинова е първият български политик приет от главният прокурор на ЕС" и до обобщението, че "за първи път лидер на опозицията ва България бе приет в рамките на два дни от всички висши представители на европейските институции в Брюксел" разликата е ... няколко лъжи.

Е, подробности са, че в същия текст двата дни стават три: "За три дни Нинова успява да влезе в натоварените графици и на Кьовеши, и на Сасоли, и на Схинас", а "всички висши представители на европейските институции" се оказват колкото пръстите на едната ръка. (Дали пък някой не си мисли, че феновете на Нинова са глупави старци и бабички, които нямат и бегла представа кои са европейските институции?)

И ако някой се е зачудил, кому са нужни измишльотини, то изглежда очевидно като се стигне до това изречение:

"Срещите на Нинова дават знак и за предстоящата вътрешно-партийна изборна кампания в БСП. Никой от високопоставените европейски водачи няма да приеме лидер, на когото му изтича мандатът. Това е индиректна подкрепа на линията „Нинова” в БСП." :) :)

Мислите ли, че някой от високопоставените европейски водачи изобщо знае, че приема лидер, на когото му изтича мандатът?

Мислите ли, че някой от тях изобщо подозира в какво го забъркват трубадурите на Нинова?

Мислите ли, че някой от тях ще остане доволен, ако разбере, че го замесват във вътрешнопартийни интриги и нещо повече - че дори внушават, че е взел страна, подкрепяйки линията "Нинова" в БСП?

Аз не мисля.

И накрая - мислите ли, че ако Нинова е толкова обичана в партията и уверена в избирането си, щеше да е необходимо такова лъскане на имиджа?

Аз не мисля.  


Коментари (1)

До Петя Спиридонова от Фейса ! Петя, грешиш. Нинова не може да се нарича "Г-жа лъжа" след като осъди Тиквопитека за лъжа. Фукарапитека от Банкя беше осъден за лъжа и от Елена Йончева. Ето защо се налага да наеба в гъзъ пръшав. Трябва предварително да знаеш, че ще ти го натикам заедно с ташаците. Искам да те чувам как цвилиш. След това ще те пусна и на кучето си.
10.02.2020 22:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема