Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Поканиха Радев в Крим, посрещат го радушно и с топъл обяд

Мрежата

Поканиха Радев в Крим, посрещат го радушно и с топъл обяд

Поканиха Радев в Крим, посрещат го радушно и с топъл обяд - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на кримската българска национално-културна автономия Иван Абажер заяви, че президентът на България Румен Радев трябва да посети руския Крим. Там на него ще му бъде оказан топъл и радушен прием. Това става ясно от последната публикация на официалната страница във фейсбук на руското посолство в България.

„От Балканите дойдоха славянската писменост и православието. Затова тъкмо от Балканите трябва да дойде и признаването на Крим като законна и неотделимата част на Русия. Ако Президентът на България вземе решение да посети руския Крим, сигурен съм, че ще му бъде оказан топъл и радушен прием“, пише още в поста.

Повод за поканата станаха думите на Румен Радев при дебата с проф. Анастас Герджиков, по време на който Радев заяви, че Крим е руски. Освен това той смята, че санкциите наложени на Русия не дават резултат.

Изказването му стана повод за дипломатическо напрежение между България и Украйна. Посланикът ни Костадин Коджабашев беше привикан във Външното министерство и порицан за позицията на Радев. Според Киев изказването на президента е некоректното и неприемливо.

В същия ден ЕС се наложи да припомни общата позиция за Крим и да напомни, че той е Украински, а действията на Русия са незаконни и против международното право.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати