Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Цветанов сам си организирал защита? Борисов бесен

Мрежата

Цветанов сам си организирал защита? Борисов бесен

Цветанов сам си организирал защита? Борисов бесен - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е силно ядосан на заместника си Цветан Цветанов, заради позицията му да не подава оставка от нито един пост и по този начин да не поема отговорност за „апартаментгейт“, който тресе държавата.

Двамата са се чули снощи по телефона. Цветанов е декларирал пред Борисов отказ да се дръпне встрани от обществената сцена, въпреки огромното недоволство, което събира. Той не се смята за виновен, тъй като всичко по сделката с евтиния му ВИП-апартамент според него било законно, пише epicenter.bg.

За Борисов обаче е важно общественото мнение, гласа на улицата и моралния удар, който понася партията.

Борисов е ядосан и на факта, че Цветанов организира съпротива в партията - под негов диктат се готвят декларации от партийните структури, които да го защитават и да подчертават незаменимостта му като партиен строител и организатор.

Премиерът е гневен и на фенстраницата във Фейсбук „Цветанов е невинен“, където най-верните му депутати вече пишат заклеймяващи атаката срещу Цветанов постове. Страницата е споделена от председателя на правната комисия Данаил Кирилов и от Ирена Соколова.

Публичен изразител на мнението на премиера е вицепремиерът Томислав Дончев, който в остро изказване вчера по БНР заяви, че скандалът ще търпи развитие и че поведението на Цветанов нанася политически щети на правителството. Дончев намекна, че не може да има търпимост към нито един политик, който е загубил доверието. „Прав е Томислав“, подчертал няколко пъти Борисов в тесен кръг, давайки да се разбере, че споделя тезите му.

Цветанов е сондирал мнение в групата и е поискал депутати да излязат публично в негова защита. Засега никой не се е навил освен дежурните говорители. Нещо повече - поне  дузина от народните представители, които имат обществена тежест,  не одобряват поведението на Цветанов. Според тях, ако вината на Цачева е, че е сключила сделка на данъчна основа, с което е ощетила бюджета, то при Цветанов може да се говори за търговия с влияние, заради поправката „Артекс“, която с негово съдействие е минала през парламента.

Според източници на Епицентър. бг Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще заседава в четвъртък, ще вземе „правилното решение“.  


Коментари (4)

Илия Парев С право му е ядосан Бойко
25.03.2019 12:56 / Отговор
ПОЖАРНИКАРА "БУДА" АБЕ ДОКАТО НИ ИЗБИРАТЕ С МИЛИЦИОНЕРА ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв.... ЩЕ СИ КРАДЕМЕ... ПОСЛЕ ЩЕ МУ МИСЛИМЕ КАК ДА СЕ ОПРАВДАВАМЕ.... МУ-ХА-ХА
25.03.2019 17:52 / Отговор
Пинчо Ако Борисов е ядосан и прочие, ще излезе и ще го каже! Стига сте си измисляли глупости и да се опитвате да създавате напрежение във властта!
27.03.2019 07:18 / Отговор
Калоян Пълно е с платени медии и фалшиви новини. БСП се активизираха да пишат фалшиви новини и да плащат. Истински потрес
27.03.2019 07:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още