Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Веселин Василев, „Флагман“: Ами прав е колегата Цицелков да им бърка странните имена

Мрежата

Веселин Василев, „Флагман“: Ами прав е колегата Цицелков да им бърка странните имена

Снимка:

Изправи се-наведи се, има-няма, вън-вътре - с такива имена на партии дори журналист може лесно да сбърка

Автор: Веселин Василев, Флагман

Казано простичко – държавата събира пари в хазната, а народът избира партията, чийто кабинет да ги харчи. Затова е нормално в предизборна кампания кандидатите за власт ясно да посочват как ще изразходват народната пара, за какво ще дават повече, за какво по-малко, какво ще насърчават и какво ще ограничават. Нормално е да разкриват пред избирателя и политическия си профил – леви, десни, центристи, в каква посока ще водят държавата.

На Путин ли ще се кланят, Байдън ли ще крепят, докато се качва в самолета, македонско малцинство ли ще създават, гей-бракове ли ще узаконяват, ще вземат ли от богатите, за да дават на бедните, ще експоприират ли експоприаторите и т.н.

Затова навсякъде по света партиите ясно заявяват своя профил още в името си – Демократическа партия, Републиканска партия, Християн-демократичен съюз, Либерален алианс, Консервативна партия, Земеделска партия и т.н.
И на изборите се гласува за политики, програми и платформи. Не се избира нито по етнос, нито по цвят на кожата, нито по полова ориентация или дезориентация.

Но кога у нас е било като в другите страни. Наводнихме се от партии със странни имена – „Изправи се! Мутри вън!“, „Има такъв народ!“, „Граждани от протеста“ и други подобни. И клетият избирател не може да разбере какви са тези – леви ли са, десни ли са, капитализма ли ще развиват, социализма ли ще връщат, държавата ли ще управляват, или ще си играят на изправи се - наведи се, има-няма, иди ми – дойде ми?

Затова разбирам защо колегата от Нова телевизия Благой Цицелков, дето Тошко сценариста иска да му реже части от тялото, обърка името на партията му.

То пък едни имена! Дръжте се по-сериозно. Както е тръгнало, утре някой ще регистрира партия „Кви пет лева“, Дреме ми на патката, „Изкарай го по-навътре“ и други от сорта.

После пак журналистите ще са виновни.  


Коментари (6)

Мина ИТН е интересно име за партия, означава точка на свързване на абонат към електрическата мрежа. Сега остава дългия инкасатор да им подаде енергия. Ами ако се бяха кръстили " Шат на патката главата"...Само за това, че срезилиха хубавата ни песен " Питат ли ме де зората..." заслужават презрение.
15.04.2021 12:46 / Отговор
На този индивид от фотографията мястото му е извън парламента ! Боклук !
15.04.2021 12:49 / Отговор
Ако нямаме чувство за хумор трябва да заплачем от това което си избрахме,гротески наглеци.
15.04.2021 14:39 / Отговор
attropo Ами за този павиан и сие гласува *каймакЪт* на българското общество!
Най-умните и най-красивите - сега ще ги чакаме и нази да ни направят такива!
15.04.2021 15:07 / Отговор
Б Червените кхмери във възход. Народе назначихме този път червените кхмери да ни управляват.Тежко ни на всички.Чевените кхмери и техните утайки ще ни разкажат играта ако не се осъзнаем навреме,дано да е скоро.Иначе майка ни жална.
15.04.2021 16:01 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още